Obývacia izba ako z rozprávky

Sponzorované odkazy:

Obývacia izba ako z rozprávky

Obývacia izba je tlčúcim srdcom celého domu. Stretávame sa tu s rodinou, priateľmi, hráme stolné hry, čítame si, pozeráme na televízor. Nie vždy však pôsobí útulne, aj keď je vybavená najmodernejším nábytkom. Ako na to, aby vaša obývacia izba lákala na posedenie a relaxáciu?

Predstavte si, že ste na návšteve a vojdite do svojej obývačky. Je to pre vás miesto, kde by ste chceli oddychovať? Alebo vás rozčuľuje príliš veľa dekorácií, nakúpené neprečítané knihy a časopisy vám pripomínajú skôr študentskú izbu než obývačku? Dojem dokážu pokaziť aj všadeprítomné káble od modernej elektroniky. Je to len detail, všetci vieme, že televízia aj reproduktory potrebujú elektrinu, ale nemusí to byť okaté. Skúste urobiť v obývačke malú zmenu. Káble vyrovnajte a usporiadajte do líšt, alebo ich inak zakryte. Uvidíte ten rozdiel!

Príliš veľa vankúšov?

Každý miluje mäkké sedacie súpravy, vankúšiky, do ktorých sa vám zaborí hlava a plédy, do ktorých sa po náročnom dni zababušíme. Ale keď je týchto predmetov príliš veľa, pôsobia ako neporiadok. Plédy zrolujte do ozdobného košíka, ktorý bude ladiť so zariadením vašej obývačky, a nechajte na sedacej súprave tri obľúbené vankúše, ktoré sa budú tiež farebne hodiť. Za pár eur im môžete zaobstarať nové návlečky napríklad v Jysku, Ikea či napríklad v Pepcu.

Konferenčný stolík

Konferenčný stolík nie je odkladisko. Keď uvaríte návšteve kávu, nemali by ste pred tým pol hodiny upratovať, aby bolo kávu kam položiť. Ak chcete mať na konferenčnom stolíku dekoráciu, dajte ju na tácku, môžete tam umiestniť malú sošku, kvetinu, vonnú sviečku a napríklad ovládač na televízor. Nič viac na konferenčnom stolíku nemá čo robiť.

Prázdne rohy miestností

Miestnosť vyzerá neútulne, keď jej zákutia zívajú prázdnotou. Pokiaľ radi čítate, zariaďte si v rohu obývacej miestnosti kútik na čítanie, stačí stojacia lampa a pohodlný ušiak. Vyrieši to dojem príliš prázdneho priestoru a vaše návštevy vám budú tento relaxačný kútik závidieť.

Zlé osvetlenie

Teraz v zimnom období dopadá do našich domácností príliš málo denného svetla. Väčšina domácností má zo skorších čias iba jedno centrálne osvetlenie v obývacej izbe a to je naozaj málo. Rozsvietená sviečka na konferenčnom stolíku toto nezachráni. Do obývacej izby patrí aj náladová lampa, pri ktorej si môžete čítať, či sledovať televíziu bez nutnosti mať rozsvietené iba centrálne svetlo. Aj pre romantické večery vo dvojici je náladové bodové osvetlenie rozhodne lepšie, než jedno veľké svetlo. Náladu môžete dotvoriť rozsvietenými LED reťazami, ktoré môžete pekne naaranžovať napríklad do priehľadnej vázy.

Článok Obývacia izba ako z rozprávky bol publikovaný 12. února 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...