Obchody s extra výhodnými cenami? Viete, čo tam nekupovať?

Sponzorované odkazy:

Obchody s extra výhodnými cenami? Viete, čo tam nekupovať?

Doba je zlá, vďaka inflácii a zdražovaniu jedla, ale aj energií sa mnohí z nás snažia šetriť. Veľakrát nás to zavedie do lacnej tržnice, či do obchodov, kde majú všetko za až smiešne ceny. Niektoré príliš výhodné kúpy môžu ohroziť aj naše zdravie. Viete, čo nikdy nekupovať v týchto extrémne lacných obchodoch?

Kuchynské náradie musí byť netoxické Asi sa nič nestane, keď si kúpime dáždnik, či rohožku pred dom, nedotýkajú sa našej pokožky, urobia svoju funkciu a nebude nám ľúto, keď ich potom vyhodíme. Existuje však množstvo výrobkov dennej spotreby, ktoré by sme tam kupovať nemali.

Nekupujte tam náradie do kuchyne, ktoré neprešlo testovaním na našom trhu. Predsa len sa dnes a denne dotýkajú nášho jedla, môžu sa z nich uvoľňovať škodlivé chemikálie, nekvalitný teflón, či mikroplasty. Napríklad veľké nie tu platia pre najrôznejšie silikónové a plastové naberačky, obracačky, či nože. Extra lacné nože vám aj tak v kuchyni budú k ničomu. Kvalitné nože sú drahé, pretože sú vyrobené z odolnej ocele, či keramiky. Najrôznejšie napodobeniny nie sú tak ostré, rýchlo zhrdzavejú a otupia sa rýchlejšie. Veľmi často sa pri bežnom použití uvoľní čepeľ z rukoväte a môže dôjsť k úrazu. Varešky a naberačky by mali prejsť testovaním, obvykle ich používame do teplých pokrmov, omáčok a polievok. Zahriatím nekvalitného plastu odniekiaľ z Ázie, môže dôjsť k uvoľneniu veľmi toxických látok do vášho pokrmu, pri dlhodobom používaní môžu takéto látky spôsobiť aj rakovinu.

Nože kupujte kvalitné Pamätajte si pravidlo: všetko, čo sa dotýka vášho jedla, musí byť bezpečné, kontrolované a netoxické!

Na trhu nekupujte bylinkové doplnky stravy, vitamíny, cudzokrajné korenie a pod. Obvykle neprechádza vôbec žiadnym testovaním, keď si kúpite papierové vrecúško so zmesou bylín na nejaký zdravotný neduh, nikdy neviete, aké bylinky naozaj obsahuje. Riskujete závažnú alergickú reakciu, zažívacie problémy a aj oveľa horšie zdravotné problémy.

Každý miluje svojho domáceho maznáčika. Lacné hračky, maškrty a misky lákajú na nákup. Venujte radšej pár eur navyše a kúpte vášmu miláčikovi kvalitné misky na žrádlo. Nikdy nebudete mať istotu, z čoho sú také lacné nádoby vyrobené. Iste nechcete, aby váš psík, či mačička pili vodu a jedli jedlo z nekvalitného melamínu, či misky plnej jedovatých BPA . Hračky tiež radšej kúpte vo zverimexe, psy a mačky hračky žujú, jedovaté farby a lacné kaučukové výrobky ich zdraviu jednoducho neprospejú.

Nekupujte lacný riad pre domácich miláčikov Majú vaše deti aj veľa hračiek na tužkové batérie? Potom iste viete, že mesačne spotrebujete batérií naozaj veľa. V snahe ušetriť tak ľahko kopíte obrovské balenie „výhodných“ batérií v akcii. Na to pozor. Bývajú veľmi staré, často sú vybité, vyrábajú sa z lacnejšieho uhlíka a zinku, namiesto drahšieho lítia. Môžu dokonca poškodiť váš prístroj, či hračku pretože neposkytujú dostatok energie.

V takýchto obchodoch často narazíme aj na lacné nabíjačky, káble a akumulátory. Nikdy nekupujte nehomologované nabíjačky, pokiaľ si nechcete zničiť nový telefón, či si doma spôsobiť požiar .

Náradie je v takých obchodíkoch naozaj lacné. Hovoríte si, že použijete skrutkovač raz za rok, že vám to stačí? Nenechajte sa obalamutiť. Náradie a nástroje musia byť pevné a odolné, skrutkovače izolované. Ak nechcete „dostať prúdom“, nechajte také skrutkovače v obchode. Radšej investujte do kvalitnej sady náradia v kufríku, ktoré má kvalitnú izoláciu, vydrží vám celý život a navyše naň budete mať záruku.

Článok Obchody s extra výhodnými cenami? Viete, čo tam nekupovať? bol publikovaný 12. března 2022 v 08.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...