Myslite v lete na svojich miláčikov

Sponzorované odkazy:

Myslite v lete na svojich miláčikov

Máme leto v plnom prúde, a pokiaľ vlastníte záhradu a zároveň domáceho maznáčika, potom iste viete, že taká obyčajná záhrada môže byť pre vášho rodinného chlpatého miláčika dokonca nebezpečná. Určite vás nebudeme nabádať, aby ste svojich miláčikov zatvárali doma a na záhradu ich vôbec nepúšťali, ale napríklad vám naše rady pomôžu k tomu, aby ste boli viac „animal friendly“.

Ostrieľaných vlastníkov psíkov a mačičiek naše rady asi neprekvapia, ale je veľa nových majiteľov maznáčikov a tí nemusia niektoré vážne situácie domyslieť.

Napríklad bazén. Všetci vieme, že môže byť nebezpečný predovšetkým pre malé deti, ale aj váš maznáčik môže spadnúť, tresnúť sa do hlavy a spadnúť do bazéna. Máte bazén pred takýmto nebezpečenstvom zabezpečený? Pokiaľ nie, prečítajte si náš článok, v ktorom radíme, ako na to. Tiež môžete svojich psíkov postupne naučiť na vodu a skúsiť ich naučiť plávať, aby ste boli pokojnejší.

Ďalším nebezpečenstvom, ktoré na domácich miláčikov číha, sú všetky elektroinštalácie, ktoré by mohli niekde nájsť, či vyhrabať a hrýzť do nich. Veľmi starostlivo prejdite záhradu a zaistite všetky tieto miesta.

Leto je ako stvorené na posedenie s priateľmi a grilovanie. Vy určite svojmu psíkovi nebudete dávať steak so štipľavou omáčkou, ale hostí nemusí napadnúť, že keď psík tak pekne prosí, že by mu nemali dávať nič zo svojho taniera. Taktne na to návštevy pre istotu upozornite. Psíkom ani mačičkám rozhodne nerobí dobre grilované mäso plné korenia. Rovnako aj ostatné pochutiny zo stola, ako sú napríklad hrozienka, hrozno, cibuľa, čokoláda, môžu byť pre zvieratá toxické. Odnesú to zažívacími ťažkosťami, ale bohužiaľ sa stávajú prípady, keď už sa im nedá pomôcť.

Na záhrade je občas nejaký ten škodca a obťažujúci hmyz. Existujú najrôznejšie pastičky, odpudzovače, repelenty, postreky, herbicídy a podobné chemické „chuťovky“. Čas od času sa ich použitiu na záhrade nevyhnete. Pokiaľ je to potrebné, pokojne ich môžete využiť, ale v takom prípade potom psíkov a mačičky nejakú dobu na záhradu nepúšťajte! Ak máte podozrenie, že váš maznáčik niečo z vyššie uvedeného požil, bezodkladne vyhľadajte veterinára. Medzi príznaky otravy repelentmi patrí slintanie, zvracanie, hnačka, nadmerný smäd a letargia.

Než začnete púšťať psíka či mačičku von, uistite sa, že váš plot je v poriadku a zvieratko je vybavené čipom, známkou, pre prípad, že by vám zo záhrady vybehlo.

Psíkom a mačičkám môžete pobyt na záhrade spríjemniť. Urobte im nejaké pokojné miestečko v tieni, kde budú mať granule a dostatok čistej pitnej vody. Psíci sa tiež radi namočia, môžete im zakúpiť malý bazén pre psov, či im improvizovane pristaviť už nepotrebnú detskú vaničku, alebo lavór. Samozrejme záleží na veľkosti vášho ochrancu.

Článok Myslite v lete na svojich miláčikov bol publikovaný 26. července 2022 v 08.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...