Vylepšite si svoju terasu k dokonalosti

Sponzorované odkazy:

Vylepšite si svoju terasu k dokonalosti

Terasy počas leta slúžia ako vonkajšia obývacia izba. Nielenže na nich relaxujeme, pozývame tam priateľov a rodinu, ale aj tu grilujeme, obedujeme a večeriame. Každá terasa si tak zaslúži, aby sme ju z času na čas poriadne vyčistili, zrenovovali záhradný nábytok a celkovo ju nejako vylepšili.

Pokiaľ sa o terasu od postavenia nebudete starať, tak sa z nej časom stane škaredé špinavé miesto, kam sa budete svojich kamarátov hanbiť pozvať. Drevo na terase, strechu, ale aj záhradný nábytok by ste mali z času na čas natrieť a celkovo sa o ne starať. Pokiaľ máte na terase dlažbu, tá sa tiež musí pravidelne zametať (vysávať), stierať, poprípade vyčistiť hadicou s vysokým tlakom vody. Samozrejme, že záleží na materiáli, z ktorého máte podlahu vyrobenú.

Ak máte pocit, že je vaša terasa po rokoch všedná, nemusíte hneď kupovať novú dlažbu, či terasové dosky. Zmena vzhľadu pomocou náteru je oveľa lacnejšia a efektívnejšia. Natrite záhradnú lavicu, nábytok, stôl. Ak sa vám to bude zdať málo, ozdobte terasu kvetináčmi s kvetmi, to celé terase dodá farebný šmrnc. Ak nie ste kamaráti so štetkou a valčekom, zvoľte farebné laky na drevo v spreji. Len tu platí pravidlo, nestriekajte farbu príliš zblízka, inak vytvoríte nevzhľadné zaschnuté kvapky.

Viete, čo dodá terase úplne iný nádych? No predsa nové osvetlenie. Na záhradný stôl umiestnite sviečku, najlepšie takú, ktorá okrem plápolajúceho plamienka ponúkne bonus v podobe odpudenia otravného hmyzu. Na trhu existuje nepreberné množstvo vonkajšieho osvetlenia, ktoré je bezpečné pre použitie v exteriéri. Či už na batérie, alebo na elektrinu. Nikdy nekupujte vonkajšie osvetlenie na tržnici, nemôžete veriť tomu, že prešlo kontrolou pre použitie vo vlhku a vonkajších podmienkach. Aby ste namiesto krásneho posedenia s priateľmi nemuseli volať hasičov. Náladové osvetlenie a romantiku dodá aj solárne osvetlenie v okolitých záhonoch, či v kvetináčoch.

Farbu a nový akcent celej terase pomôže dodať nový obrus, či farebné podsedáky a dekoratívne vankúše a plédy. Na žiadnej terase by nemala chýbať zvonkohra, ktorú oceníte, až na terase budete večer rozjímať a večerný vánok ju nežne poštekli a rozoznie.

Článok Vylepšite si svoju terasu k dokonalosti bol publikovaný 5. srpna 2022 v 05.45 v rubrike Dom a Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...