Červená do interiéru (ne)patrí?!!

Sponzorované odkazy:

Červená do interiéru (ne)patrí?!!

Väčšina konzervatívnych ľudí sa červenej v interiéri vyhýba ako povestný čert krížu. Majú na to dôvod? Ľudia, ktorí nedostali do vienka cit pre dizajn a priestorovú predstavivosť väčšinou nevedia červenú do interiéru vkusne zakomponovať a tá potom pôsobí gýčovito.

Na druhej strane existuje veľa ľudí, ktorí majú červenú pohovku, dokonca aj maľovku stien a dojem z celej izby je príjemný hrejivý a zábavný. Len treba červenú do interiéru priniesť vkusne, ak sa toho bojíte, zvoľte červené doplnky, prehoz na sedaciu súpravu, či kusový červený koberec. S ohľadom na nábytok a ostatné zariadenia musíte vybrať tón červenej farby. Do niektorého interiéru sa bude skôr hodiť malinová červená, či bordová, do iných miestností sadne naopak žiarivá jasavá červená.

Červená budí emócie, vášeň, podporuje energiu. Možno si vaše návštevy budú klopať na čelo, až uvidia vašu obývaciu izbu v červených tónoch, ale dom si zariaďujete predovšetkým pre seba a je dôležité, aby sa u vás doma páčilo predovšetkým vám.

Červená je vhodná do kuchyne, do obývačky, všade tam, kde treba rozprúdiť energiu, život a komunikáciu. Vďaka tomu, že je to farba vášne, sa ju nemusíte báť zvoliť ani do spálne, ale ak máte problémy so spánkom, zvoľte skôr červené obliečky, než rovno maľovku stien v sýto červenej farbe.

Červená farba veľmi dobre ladí s bielou, béžovou a sivou. Odvážlivci môžu skúsiť nakombinovať sýto červenú a uhľovo sivú farbu, keď sa vám to podarí, výsledok bude jednoducho dych vyrážajúci. Pozor ale na veľkosť miestnosti, túto farebnú kombináciu voľte pre miestnosť s dostatkom priestoru, pretože opticky miestnosti zmenšuje.

A čo vy? Už máte doma nejaký červený akcentný múr? Aké máte skúsenosti s červenými doplnkami? Má niekto z vás doma obľúbenú červenú kuchynskú linku? Podeľte sa s nami o tipy, ako a s čím červenú farbu kombinovať.

Článok Červená do interiéru (ne)patrí?!! bol publikovaný 15. září 2022 v 13.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...