Babie leto u vás doma? Nie je problém ho uchovať až do zimy

Sponzorované odkazy:

Babie leto u vás doma? Nie je problém ho uchovať až do zimy

Pomaly sa nám blíži jeseň a my si vychutnávame posledné hrejivé slnečné lúče. Každá sezóna má svoje dekorácie, jeseň je spojená s tekvicami, v zime volíme vianočné dekorácie, jar je spojená s Veľkou nocou a letu patria veselé farby. Ale čo babie leto? Je to vlastne jeseň nanečisto bez ranných mrazíkov, hmly a dažďa. Bezpochyby možno povedať, že keď sa babie leto podarí, je to najkrajšie obdobie v roku.

Ako si babie leto preniesť do nášho interiéru?

Najprv si ujasnite, čo pre vás babie leto znamená. Je to slniečko, dozreté lesné plody, pocit upokojenia, oproti letu aj „ochladenie“. Farbami babieho leta sú farby pomaly sa zafarbujúceho sa lístia, malín, černíc, slonová kosť, drevo.

V týchto tónoch si vyberte nábytok, alebo akcentnú dekoráciu – obliečky na vankúše, prikrývky, plédy, vázy, či čerstvo natrhané kvety zo záhradky.

Slonovina a slonová kosť, to jednoducho k babiemu letu patrí, niekto v nich vidí smotanovo bielu, iní preferujú trochu tmavšiu farbu, skôr krémovú, či svetlo béžovú. Pripomína piesočné pláže pri západe slniečka a prvé ranné lúče. Výhodou je, že slonovinová farba je v ponuke v mnohých prevedeniach – na nábytku, dekoráciách, povlakoch, ale zoženiete aj veľa sviečok v tejto farbe. Ľahko sa tiež kombinuje s inými odtieňmi. Najvhodnejšie je túto farbu kombinovať s prírodnými prvkami a akcentmi z lúky a lesa.

Dokonca sa môžete inšpirovať nočnou oblohou a farbu slonoviny doplniť farbou modrejšou ako modrou, ktorá bude pripomínať nočnú oblohu. Modrá prinesie do vášho interiéru ochladenie, ale aj punc nadradenosti a jedinečnosti. Kto má odvahu môže skúsiť skombinovať tmavú kráľovskú modrú s kontrastnou oranžovou, ktorá leží na opačnej strane farebného spektra.

Máte chuť na lesné plody?

Na sklonku leta sa vydávame do lesov zbierať huby, čučoriedky a černice. Preneste si ich do domu v podobe nových obliečok na vankúše, alebo si kúpte černicový kusový koberec do obývacej izby, bude čokoľvek, len nie nudný. Černicová farba interiér oživí, pocitovo oteplí a bude vám aj veselšie. K černicovej kombinujte sivú, bielu, slonovinovú farbu.

Do rodiny farieb, ktoré evokujú babie leto je nutné pridať aj ružovú. Púdrovú, či vyblednutú fuchsiovú farbu ľahko nakombinujete s ostatnými spomínanými farbami.

Článok Babie leto u vás doma? Nie je problém ho uchovať až do zimy bol publikovaný 20. září 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...