Dajte vašej pohovke nový život!

Sponzorované odkazy:

Dajte vašej pohovke nový život!

Pohovka, či sedacia súprava v každej domácnosti tvorí dominantu obývacej izby. Jej obstarávacia cena nie je najnižšia, o to viac nás mrzí, keď sa na nej objavia nepekné fľaky. Najmä v domácnostiach s domácimi miláčikmi a malými deťmi sa to stáva pomerne často.

Pred tým, než na sedaciu súpravu kúpite nový poťah, či prikrývku, skúste z nej škvrny vyčistiť. Či už na čistenie sedacej súpravy použijete chemický prípravok, alebo prírodný DYI prostriedok vyrobený doma z prírodných surovín, vždy si na mieste, ktoré nie je toľko vidieť, skúste, či látka sedacej súpravy prostriedok znesie a nebude naň reagovať vyblednutím.

Samozrejme si môžete najať profesionálnu upratovaciu firmu, ktorá vám sedaciu súpravu vyčistí pomocou mokrého čistenia, ak sa nechcete púšťať do experimentov, alebo na čistenie sedacej súpravy nemáte čas. Pokiaľ si profesionálov nemôžete finančne dovoliť, budete si musieť vyhrnúť rukávy a do čistenia sedacej súpravy sa pustiť sami. Pred tým, než sa pustíte do mokrého čistenia a drhnutia, sedaciu súpravu veľmi starostlivo vysajte, pretože na sedacej súprave sa počas používania objavujú najrôznejšie omrvinky, prach a drobné častice špiny. Vysávanie povrchu sedacej súpravy je veľmi nutné aspoň raz týždenne, pokiaľ je u vás v rodine alergik. Aj v sedacej súprave, rovnako ako v matraci, sa darí roztočom.

Starostlivé čistenie sedačky musíte vykonať aspoň raz za štvrť roka. Zakaždým, keď sa zmení ročné obdobie, sa o sedaciu súpravu postarajte, podľa materiálu, ktorý bol použitý na jej výrobu, môžete sedaciu súpravu naimpregnovať, či použiť nano prípravky, ich drobné častice obmedzia a predídu rýchlemu usadzovaniu nečistôt.

Doma sa môžete pustiť do čistenia takmer všetkých druhov poťahov, len si dajte pozor pri sedačkách, ktoré sú vyrobené z príliš ľahkých látok, príliš ich nedrhnite, aby ste poťah nepoškodili. Ak má sedacia súprava poťahy vankúšov, ktoré sa dajú vyprať, perte ich dôsledne podľa návodu a nedávajte ich do sušičky, nechajte ich uschnúť voľne na vzduchu, aby sa vám nezrazili.

Nehodám sa tiež snažte predchádzať, zaveďte doma pravidlo, že sa nebude večerať pri televízii, nebude sa piť farebné pitie na sedacej súprave a podobne. Tiež môžete na sedaciu časť umiestniť nejakú peknú prikrývku, ktorá sa bude dať vyprať, ktorá pomôže ochrániť najviac náchylnú časť sedacej súpravy pred nehodou a predčasným opotrebením.

Článok Dajte vašej pohovke nový život! bol publikovaný 24. září 2022 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...