4 tipy na zapekacie misky

Tagy:  zapekacie misky, tipy, kúpa, pečenie, varenie, kuchyňa, potraviny, pokrmy, keramika

Sponzorované odkazy:

4 tipy na zapekacie misky

Kuchyňa je v každom obydlí preto, aby sa v nej pripravovali chutné pokrmy, ktoré si môže rodina vychutnať v spoločnom kruhu. Každá žena, ktorá je správna gazdiná a so svojou kuchyňou si náležite rozumie, dobre vie, že potrebuje nespočetné množstvo vymožeností, ktoré jej k príprave tých najväčších dobrôt pomôžu. Okrem multifunkčných spotrebičov, bez ktorých by nebolo možné variť ani piecť, je nutné vlastniť aj pomôcky ako panvice, hrnce, príbory, naberačky a v neposlednom rade zapekacie misky, s ktorými sa dajú robiť hotové zázraky…

Klasika na chutnú večeru

Zapekacia miska je neuveriteľne vďačným spoločníkom, vďaka ktorému môžete pripraviť veľa výborných pokrmov a ako bonus vám nezaberú príliš času ani námahy. Výhodou zapekacích misiek je fakt, že sa o všetku prácu postarajú prakticky sami. Rozhodne by vám preto nemala chýbať klasická obdĺžniková misa z keramiky, v ktorej sa vďaka použitému materiálu jedlo nepripáli, čiže sa v nej dá piecť veľmi zdravo a napriek tomu chutne. V tejto zapekacej miske si ľahko uvaríte zemiaky, mäso, zeleninu, lasagne, zapečené cestoviny a mnoho ďalšieho.

Zapekacia miska na multifunkčné varenie, autor: lordcharlesZapekacia miska na multifunkčné varenie, autor: lordcharles

Avšak nie všetky potraviny možno pripravovať v podlhovastom tvare, pretože si vyžadujú istý objem alebo guľovitý tvar. Zapekacia miska s vyšším lemom a pevnejším dnom vám ľahko zapečie ryžu a šošovicu, ale aj guláš alebo kura na paprike. Svoje praktické využitie nájde aj v oblasti cukrárstva, pretože ak nevlastníte tortovú formu, ľahko v nej upečiete korpus, koláč alebo celú tortu. Vďaka použitiu nepriľnavej keramiky misu nemusíte vymazávať maslom ani následne vysypávať múkou alebo strúhankou.

Okrúhla misa na prípravu korpusov, autor: ano-nabytekOkrúhla misa na prípravu korpusov, autor: ano-nabytek

Naše babičky všetky omáčky ako je sviečková alebo paradajková pripravovali v hlbokých hrncoch, pričom zajaca alebo panenku piekli v nepraktických pekáčoch, v ktorých mäso sa ľahko pripálilo. Doba našťastie pokročila dopredu a preto si môžete zaobstarať multifunkčný keramický zapekací hrniec s pokrievkou, v ktorom pripravíte chutný základ na omáčku či upečiete akýkoľvek kus mäsa.

Zapekací hrniec na prípravu omáčok a pečienky, autor: vetroshopZapekací hrniec na prípravu omáčok a pečienky, autor: vetroshop

V posledných rokoch sa rozmohol trend zákuskov a najrôznejších pokrmov, ktoré sa prakticky pečú a dokonca servírujú v malých mištičkách. Kúpte si štýlové formičky, v ktorých ľahko pripravíte syrové sufle, čokoládový fondant a iné pochutiny. Použiť je možné aj za studena napríklad na tiramisu.

Malé formičky na dezerty, autor: pyrex-shopMalé formičky na dezerty, autor: pyrex-shop

Článok 4 tipy na zapekacie misky bol publikovaný 12. května 2014 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Veronika Sýkorová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...