Striekaná a fúkaná izolácia vás prekvapia svojou účinnosťou

Striekaná a fúkaná izolácia vás prekvapia svojou účinnosťou

Plánujete zateplenie strechy, alebo ďalších častí domu? Zvážte iné riešenie než tradičné zateplenie minerálnou vatou alebo polystyrénom. Skvelé benefity vám ponúkne striekaná a fúkaná izolácia. Pre aké aplikácie sú vhodné a akú si vybrať?

Fúkaná izolácia

Mnoho záujemcov o zateplenie si myslí, že fúkaná izolácia sa hodí len pre novostavby. Nie je to pravda. Aplikovať sa dá aj pri rekonštrukciách a práve táto izolácia často ponúkne najvhodnejšie zateplenie bez tepelných mostov. Je perfektne využiteľná pre podkrovia a drevené trámové stromy. Hodí sa tiež pre nízke krovy, do stropov a pochôdznych podláh. Aplikovať sa dá pri dvojplášťových aj pultových strechách. Fúkaná izolácia je najlepším riešením pre väzníkové krovy.

Výhodou fúkanej izolácie je, že sa veľmi jednoducho aplikuje aj v neprístupných častiach , kde je montáž klasickej izolácie problematická, nedá sa skontrolovať správnosť aplikácie, či nie je možná vôbec. Najčastejšie sa fúkaná izolácia aplikuje v hrúbke 250 až 500 mm.

Vďaka fúkanej izolácii sa predpokladá ušetrenie ročných nákladov na vykurovanie či klimatizovanie medzi 30 a 50 %. V zime zabraňuje stratám tepla, v lete zas prehrievaniu interiéru. Fúkaná izolácia od CizolTech má dlhú životnosť, je odolná plesniam, škodcom aj požiaru. Perfektne priľne k rôznym materiálom a vytvára súvislú izolačnú vrstvu bez tepelných mostov. Zateplenie sa dá realizovať v akomkoľvek ročnom období a je cenovo veľmi dostupné.

Aplikovať je možné najčastejšie jednu z týchto troch typov fúkaných izolácií. Izoláciu z minerálnej čadičovej vlny, ktorá má vysokú odolnosť voči ohňu a ako benefit aj výborné zvukovoizolačné vlastnosti. Minerálnu izoláciu z sklených vlákien ponúkajúcu nízku hustotu a tým pádom aj minimálne zaťaženie konštrukcie. Nakoniec celulózovú izoláciu vyrábanú z recyklovaného novinového papiera. Tá je chemicky upravená, aby bola odolnejšia ohňu a vedľa výborných izolačných vlastností ponúka tiež nízku cenu.

Striekaná PUR izolácia

Vynikajúcim univerzálnym zatepľovacím systémom je striekaná PUR izolácia CizolTech. Umožňuje izolovať dokonca obvodové steny. Vedľa toho tiež šikmé a ploché strechy, terasy, podlahy, vrátane záťažových podláh.

Táto účinná forma zateplenia sa používa už 30 rokov, v podobe striekanej PUR izolácie je však revolučnou novinkou. Striekaná PUR pena pri striekaní zvýši niekoľkonásobne svoj objem. Vďaka tomu sa dostane i do neprístupných miest a do tých najmenších medzier. Táto forma izolácie prináša energetické úspory 50 až 70 %.

Striekaná izolácia je tvarovo stálou, má nízku hmotnosť a perfektnú priľnavosť k rôznym povrchom. Je vhodná pre alergikov a zdravotne nezávadnou. Zabraňuje tiež tvorbe plesní.

Článok Striekaná a fúkaná izolácia vás prekvapia svojou účinnosťou bol publikovaný 10. října 2022 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...