Fúkaná izolácia rýchlo „prifúka“ teplo do domácností

Fúkaná izolácia rýchlo „prifúka“ teplo do domácností

]V dobe rastúcich cien energií a inflácie nie je už nad čím váhať. Je potrebné rýchlo zatepľovať. K najväčším stratám tepla dochádza nezatepleným strešným plášťom, potom oknami a dvermi. Pre strechy existuje pomerne bohatá škála izolácií. Nie všetky sa však rovnako jednoducho a rýchlo aplikujú, trebárs bez nutnosti demontáže podbitia či podláh v podkroví. Práve fúkaná izolácie však ponúka rýchle a efektívne riešenie zateplenia.

Image by FreepikImage by Freepik

Fúkané izolácie sú dnes sú spolu so striekanou PUR izoláciou považované za najlepšie riešenie zateplenia pre mnohé formy aplikácií. Fúkaná izolácia sa hodí pre podkrovia aj pultové strechy, je vhodná pre dvojplášťové strechy, nízke krovy aj drevené trámové stropy. Máte nepríjemný pocit z materiálu, ktorý sa pri zateplení používa. To rozhodne nemusíte. CizolTech totiž realizuje ekologickú fúkanú izoláciu.

Používajú sa tri druhy fúkaných izolácií

Pokiaľ hľadáte efektívnu, ale súčasne ekonomickú formu izolácie, stavte na celulózu. Celulózová izolácia sa vyrába z recyklovaného novinového papiera. Nemusíte sa báť ani požiaru. Do izolácie sa pridávajú látky, ktoré znižujú riziko vzniku požiaru, a súčasne odpudzujú hlodavcov. Tepelnoizolačné vlastnosti má táto izolácia vynikajúce, benefitom je naviac nízka cena zateplenia.

Najpoužívanejšou fúkanou izoláciou je minerálna vata. Aby mala správne tepelnoizolačné vlastnosti, je dôležité dodržať správnu hustotu aplikácie do 35 kg/m3. Minerálna fúkaná izolácia je prirodzene odolnou voči požiaru a jej benefitom sú skvelé zvukoizolačné vlastnosti. Vďaka tomu sa hodí všade tam, kde potrebujeme eliminovať negatíva hluku.

Pri riešení strešného plášťa často riešime nutnosť nevytvárať zbytočnú záťaž na konštrukcie. Môže to byť pri rekonštrukciách, ale aj i novostavieb, kde sa dopredu počíta len s malou záťažou. Pre tieto prípady je vhodným materiálom minerálna izolácia zo sklených vlákien. Táto fúkaná izolácia je samozrejme zdravotne nezávadnou a charakterizuje ju nízka hustota.

Prečo preferovať fúkanú izoláciu?

Veľkou výhodou fúkanej izolácie v porovnaní s doskovou je samozrejme spôsob aplikácie. Tá je veľmi rýchla a netrvá viac ako 4 až 6 hodín aj pri náročnejších aplikáciách. Nemusíte tiež nikde nič vypratávať. Stačí možnosť prístupu hadice. Realizácia je tiež možná pri akomkoľvek počasí.

Fúkaná izolácia zatepľuje kvalitnejšie. Vzduch z turbín nafúka izoláciu skutočne do každej škáry. To je v prípade aplikácie doskovej izolácie veľmi zložité, alebo dokonca nemožné. Pritom kontinuálne zateplenie bez medzier je dôležité z dôvodu zamedzenia vzniku tepelných mostov. Fúkaná izolácia má schopnosť perfektne priľnúť na materiál a zaplniť každý nedostupný kút.

Neutrácajte zbytočne za energie

Energie lacnejšie nebudú a určite je za päť minút dvanásť, aby sme kvalitne zateplili naše obydlia. Pomocou fúkanej izolácie je to účinné a rýchle. Viac o fúkanej izolácií sa dozviete tu.

Článok Fúkaná izolácia rýchlo „prifúka“ teplo do domácností bol publikovaný 6. prosince 2022 v 02.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...