Už zajtra vás čaká prvá adventná nedeľa roku 2022!

Sponzorované odkazy:

Už zajtra vás čaká prvá adventná nedeľa roku 2022!

Už zajtra nás čaká prvá adventná nedeľa roku 2022, zatiaľ to nebol práve prívetivý rok, o to viac by sme si advent mali užiť. V zmysle spomalenia, odpočinku a relaxácie.

Kedy je prvá adventná nedeľa 2022?

Každý rok sa mení dátum, kedy sa advent začína. Prvá adventná nedeľa je tá, ktorá je najbližšia dátumu 30. novembra. Ak na tento deň pripadne pondelok, utorok alebo streda, potom je prvá adventná nedeľa pred týmto dňom, v opačnom prípade až po ňom. Samozrejme môže nedeľa vyjsť aj priamo na 30. novembra. Adventný čas a samotné slovo advent pochádza z latinského „adventus“, čo znamená príchod (Spasiteľa).

Teda jednoducho čakanie na Ježiška. Pre nás dospelých znamená advent veľa povinností – zohnať darčeky, kapra, stromček, vianočné upratovanie, pečenie cukroviniek, detské vianočné besiedky a účasť na vianočnom večierku. Málokedy sa v tom kolotoči stihneme vôbec zastaviť. To je však chyba, pretože sa potom na Štedrý deň ani nevieme spoločne s deťmi radovať a pri stromčeku padáme únavou.

Skúste to tento rok inak, na upratovanie pozvite firmu, čokoľvek čo sa len dá, objednajte si na internete, nech netrávite dlhé hodiny v radoch, zájdite sa pozrieť na vianočné trhy, užite sa s deťmi Mikuláša a porozprávajte sa o vianočných tradíciách. Každú adventnú nedeľu zapáľte sviečku a nezabudnite na to prizvať aj deti.

Ako sme už písali vyššie, prvá adventná nedeľa, teda ŽELEZNÁ , sa bude oslavovať už zajtra – 28. novembra.

BRONZOVÁ nedeľa potom pripadá na 4. decembra.

STRIEBORNÁ adventná nedeľa sa bude oslavovať 11. decembra.

Poslednú sviečku na adventnom venci potom zapálite 18. decembra – to je tzv. ZLATÁ nedeľa. Teda šesť dní pred Štedrým dňom, kedy by mali horieť všetky sviečky na adventnom venci. Niektorí dávajú na adventný veniec dokonca sviečok päť, záleží však na tom, či ste veriaci a aké sú vo vaše rodinné tradície.

Článok Už zajtra vás čaká prvá adventná nedeľa roku 2022! bol publikovaný 26. listopadu 2022 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...