Tohtoročné trendy v oblasti vianočných dekorácií

Sponzorované odkazy:

Tohtoročné trendy v oblasti vianočných dekorácií

V oblasti módy a interiérového dizajnu sa neustále menia trendy, nie je tomu inak ani pri vianočných ozdobách a dekoráciách. Aké sú tento rok ozdoby na stromček, ktoré sú absolútne in?

Skôr než začnete zdobiť vianočný stromček, nanoste si na jedno miesto škatuľky s vianočnými ozdobami, ktoré už vlastníte. Je zbytočné dokupovať nové ozdoby, ak máte dostatočnú zásobu, najmä v tomto období, keď treba šetriť každé euro. Rovnako si aj skontrolujte, či máte dostatok baliacich papierov, mašlí, stúh a izolepy, aby ste mohli darčeky zabaliť.

Vianočné stromčeky

Pokiaľ nekupujte živý vianočný stromček, ale umelý, tento rok si dajte pri výbere záležať a zvoľte biely vianočný stromček, alebo taký, ktorý vyzerá ako zasnežený.

Vintage vianočné dekorácie

Máte slamené dekorácie a staré ozdoby po babičke? Tento rok je ten správny čas ich vytiahnuť z povaly. Aj klasické zdobenie jabĺčkami, orechmi, perníkmi má tento rok zelenú.

Aj sviatočné dekorácie – vetvičky do vázy, či adventné vence, by tento rok mali byť z prírodných materiálov. A prečo napokon nie? Nielen, že pekne voňajú v byte, ale sú aj ohľaduplné k životnému prostrediu, pretože sa ľahko dajú recyklovať.

Upečte si Vianoce

Vianočné dekorácie si môžete ľahko aj upiecť. Stromček si ozdobíte aj cukrovinkami, či perníkmi, ak chcete, aby vám „zdanlivo jedlé“ ozdoby vydržali dlho, môžete zvoliť Vizovické pečivo. Nie je určené na jedenie, toto cesto sa vyrába z pol litra bielej hladkej múky a dvoch decilitrov studenej vody. Potom sa už musí cesto dobre prepracovať, pokiaľ nie je pekne hladké a tvárne. Pomocou rúk, noža, nožníc a ďalších bežných domácich pomôcok sa tvaruje najčastejšie do tvarov zvieratiek.

Tento rok teda oslávte Vianoce inšpirované našimi predkami, v klasickom sedliackom štýle. Aspoň deti poučíte o starých tradíciách.

Článok Tohtoročné trendy v oblasti vianočných dekorácií bol publikovaný 6. prosince 2022 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...