Prečo sa pri zariaďovaní domu neriadiť dizajnovými trendmi?

Sponzorované odkazy:

Prečo sa pri zariaďovaní domu neriadiť dizajnovými trendmi?

Prečo? Pretože ich budete čoskoro ľutovať. Teda aspoň niektorých. Pokiaľ si zariaďujete nový dom, radšej voľte nadčasové kúsky kvalitného nábytku z masívu, než moderné trendy ako sú napríklad sklenené konferenčné stolíky, či extravagantné tapety.

Takéto dizajnové výkriky módy vás v interiéri veľmi skoro budú nudiť, navyše vyjdú z módy rýchlejšie, než sa nazdáte. V poslednej dobe je veľmi in leštený biely nábytok, sklo a minimalizmus. To je síce super, ľahko kombinovateľné, lenže… Bude to u vás doma vyzerať skôr ako na operačnom sále, než v útulnom byte. Navyše leštený nábytok a sklo sú veľmi náročné na údržbu a ak máte malé deti, či domácich miláčikov, stanete sa otrokom leštenia. To je rovnako hlúpy nápad, ako si kúpiť obrovskú bielu sedačku, a očakávať, že vám ju váš pes nezašpiní, či koženú a predpokladať, že si o ňu mačka nebude skúšať brúsiť pazúriky.

Pri zariaďovaní domácnosti myslite viac na životný štýl a potreby vašej rodiny a menej na to, čo príde in nejakému svetovému dizajnérovi z druhého konca sveta. Praktická stránka veci je tiež veľmi dôležitá. Poťahy ktoré sa dajú oprať, ľahko udržiavateľné podlahy, vzory, na ktorých nie sú vidieť škvrny – to všetko vám ušetrí veľa práce a rozčuľovania. Skvelým nápadom sa zdá moderná mozaika v kúpeľni, ale myslíte, že sa vám o pár rokov bude páčiť? A ako dlho vás bude baviť čistiť tie mini škáry medzi malými kachličkami? Rovnako sa môže matná dlažba zdať v kúpeľňovom štúdiu očarujúca, kým na ňu doma niečo nevylejete a budete sa týždne snažiť škvŕn zbaviť.

A čo potom tapety, ktoré sa vracajú do módy? Ako dlho vás bude baviť mať v spálni geometrické vzory a čo tie margaréty pri jedálenskom stole? Naozaj chcete každé dva roky pozývať domov tapetára, až vás prestane opozeraná vzorka baviť? Bývate v byte a túžite po provence štýle, či starom sedliackom nábytku, pretože sa vám páčila u známych na chalupe drevená sedačka? A myslíte si, že sa hodí do novostavby postavenej z ocele a skla? Vedzte, že vaše návštevy budú na rozpakoch, keď vyjdú moderným výťahom na desiate poschodie a tam sa po otvorení dverí ocitnú na začiatku minulého storočia.

Zabudnite na výhodné kúpy

Chodíte po obchodnom dome a do oka vám padne komoda v akcii, ktorá by vyriešila problém s vašimi ponožkami raz a navždy? A tak ju nakladáte do auta, doma skrutkujete, postavíte na miesto, narovnáte do nej ponožky a cítite sa skvele, ako ste dobre nakúpili. Lenže… Potom príde jedno veľké ale. Príliš lacný nábytok vám dlho slúžiť nebude. Najmä zásuvky a koľajnice bývajú veľmi chybové. Navyše nepremyslené kúpy „akýchkoľvek nábytkov v akcii“ majú ďalší mínus. Nemusia vám dokonale ladiť s ostatným zariadením bytu. Nakoniec taká komoda putuje z miestnosti do miestnosti a akurát vás doma rozčuľuje. Radšej si našetrite a priplaťte za kvalitný kus nábytku z masívneho dreva, ktorý vám bude slúžiť roky. Nikto nie je totiž taký bohatý, aby si kupoval lacné veci.

Článok Prečo sa pri zariaďovaní domu neriadiť dizajnovými trendmi? bol publikovaný 21. ledna 2023 v 07.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...