Podarilo sa vám vyprať papierové vreckovky?

Sponzorované odkazy:

Podarilo sa vám vyprať papierové vreckovky?

Máme tú sezónu chrípok a viróz, a tak nie je divné, že nevyhnutnou súčasťou každého vášho dňa je balenie papierových vreckoviek. A aj keď triedite bielizeň a vyberáte starostlivo obsah z jej vreciek, niekedy sa stane, že vašej pozornosti nejaká tá vreckovka unikne a skončí s oblečením v práčke.

Idete si pre vypranú bielizeň a zistíte, že celý obsah vašej automatickej práčky je pokrytý bielymi kúskami papierovej vreckovky. Skôr, než začnete zlosťou plakať, prečítajte si náš článok, ktorý vám prináša pár tipov, ako sa s takou katastrofou vyrovnať. Nesnažte sa dávať dole vreckovky z mokrej bielizne, to nemá vôbec žiadny efekt.

Ak vlastníte sušičku na bielizeň, budete mať uľahčenú prácu. Pretože sušička dokáže vychytať veľa kúskov z vreckovky, ktoré skončia vo filtri sušičky. Rovnako dobre funguje sušička aj na chlpy domácich miláčikov. Nezabudnite po dokončení cyklu sušičky tento filter vyčistiť. Ak ostali nejaké maličké kúsky vreckoviek na vašej bielizni, dočistite ich odstraňovačom chĺpkov. Pri najhoršom vám pomôže obyčajná izolepa.

Ak nemáte sušičku, bielizeň s kúskami vreckoviek vyklepte nad vaňou a vložte ju do vodného kúpeľa, do ktorého rozpustíte pár tabletiek Aspirinu, či Acylpirinu, ktoré má každý určite doma. Nechajte namočené aspoň tri hodiny. Tabletky by mali papieriky rozpustiť. Bielizeň vypláchajte v čistej vode a vložte späť do práčky. (Najskôr však z bubna práčky pozbierajte zvyšky papierikov, nezabudnite na priestor, okolo gumy, tam sa vreckovky radi schovajú). Zapnite ako obvykle, neurobíte chybu, ak zapnete program, ktorý ponúka extra plákanie.

Zopakujte proces s vyklepaním bielizne, nechajte vyschnúť, nedokonalosti po uschnutí pomôže vyriešiť zase odstraňovač chlpov a bielizeň bude zase ako nová.

Náš tip: Roky praxe v praní papierových vreckoviek ma viedli k zisteniu, že niektoré značky vreckoviek sa roztrhajú a urobia neporiadok v celej práčke, zatiaľ čo iné značky vreckoviek vytvoria jednoliatu guľôčku pokrčeného papiera a na vašej bielizni nie sú žiadne papierové kúsky. Tak na to myslite nabudúce, keď pôjdete do obchodu kúpiť nové balenie vreckoviek.

Článok Podarilo sa vám vyprať papierové vreckovky? bol publikovaný 11. února 2023 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...