Ako odstrániť mastnotu z vašich kuchynských skriniek?

Sponzorované odkazy:

Ako odstrániť mastnotu z vašich kuchynských skriniek?

Ako iste všetci viete, skrinky v kuchyni a najmä ich vršky, sú magnetom na usadzovanie mastnoty a prachu. Ako tej mastnote predchádzať a ako sa jej zbaviť?

Minimálne raz za týždeň by ste mali čelá skriniek utrieť vlhkou handričkou, potom vysušiť mikrovláknovou utierkou. Usadzovaniu vám pomôže predchádzať klasická leštenka, alebo ešte lepšie čistiaci prostriedok s nano ochranou.

Pokiaľ sa vám v kuchyni stane menšia nehoda, poutierajte škvrny hneď. Najmä pri sporáku je po každom vyprážaní a varení nutné utrieť obklady. Inak sa vám zaschnutá mastnota nahromadí a vy potom pri jej čistení budete nešťastní.

Na vrchu kuchynských skriniek je odstraňovanie mastnoty veľmi ťažké, nikto nie je taký vysoký, aby tam bez problémov dosiahol. Na čistenie vrškov kuchynských skriniek si do ruky vezmite parný čistič, zahreje a rozpustí mastnotu a vám pôjde ľahšie zotrieť. Tiež sa oplatí mastnote v týchto miestach predchádzať. Na skrinky môžete položiť staré noviny, či letáky, ktoré z času na čas vyhodíte, nebojte, nikto to neuvidí. Iným spôsobom môže byť aplikovanie potravinárskej fólie, alebo tam môžete využiť už zašlé plastové podložky pod taniere. Tento trik vám uľahčí veľa práce.

V kuchyni môžete používať klasické prostriedky plné chemikálií, či využiť silu prírody a dáte prednosť jedlej sóde, citrónu, octu, tea tree oleja a ďalších esenciálnych olejov. Pamätajte na to, že zakaždým, keď čistíte mastnotu, vždy bude oveľa účinnejšie prostriedky rozpustiť v skutočne teplej vode, ktorá vám celé upratovanie uľahčí.

Ak máte mastnotu na riade, ktorý je v kuchyni vystavený na poličkách, dajte ho z času na čas umyť do umývačky riadu, tá jediná bez nekonečného drhnutia mastnotu odstráni. Ak nemáte umývačku, napustite do drezu na umývanie riadu naozaj horúcu vodu a tento riad tam nechajte poctivo odmočiť. Proces môžete niekoľkokrát opakovať.

Článok Ako odstrániť mastnotu z vašich kuchynských skriniek? bol publikovaný 25. února 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...