Viete, ako si uľahčiť upratovanie domácnosti?

Sponzorované odkazy:

Viete, ako si uľahčiť upratovanie domácnosti?

Ešte celkom nedávno ste drhli a upratovali celý dom v rámci vianočného upratovania a než sme sa rozhliadli, onedlho nás čaká upratovanie jarné. Samozrejme môžete upratovať tak, ako ste doma zvyknutí, ale nie je na škodu si osvojiť triky, ktoré vám celý proces uľahčia a urýchlia. My vám prinášame pár tipov, ktoré máme overené z našej domácnosti.

Vždy, skôr sa pustíte do upratovania, riadne si doma vyvetrajte, pustite si svoju obľúbenú hudbu, vďaka ktorej bude upratovanie rýchlejšie, tiež si pripravte všetky prípravky a pomocníkov, ktoré by ste počas upratovania mohli potrebovať, nech neutrácate drahocenný čas ich neustálym hľadaním. Tiež si nezabudnite vziať rukavice a pracovné oblečenie.

Čo sa osvedčilo pri upratovaní nám?

Využite čas a nechajte čističe pracovať za vás. Môžete nasprejovať rúru, drezy, umývadlá, sprchovací kút, vaňu, zatiaľ čo sa budete venovať inej činnosti, budú mať čistiace prostriedky dostatok času na pôsobenie. Potom vám pôjde všetko ľahšie zotrieť.

Umývačku môžete zapojiť do upratovania aj nezvyklým spôsobom, dokáže vyčistiť nielen riad, ale aj detské hračky, hrebene, tégliky do kúpeľne, držiak na mydlo a čokoľvek vás napadne. Klasické vázy zo skla tam môžete vymyť tiež. Len to neskúšajte s drahými zdedenými kúskami porcelánu. Nezabudnite, že len čistá umývačka umýva poriadne, tak sa nezabudnite postarať o to, aby bola umývačka čistá a doprajte jej starostlivosť pomocou špeciálneho čističa, ktorý si zaslúži aj práčka, rýchlo varná kanvica a kávovar.

Čas od času doprajte starostlivosť aj nádobke na vodu na vašej toalete, môžete do nej pokojne umiestniť tablety na umývanie riadu, či bielidlo (pozor na dávkovanie), odstráni špinu a vaša toaleta sa bude skvieť čistotou. Klasikou potom býva odstránenie nánosov vodného kameňa v toalete pomocou kolového nápoja, alebo tam okrem tabliet na čistenie toalety môžete použiť tie klasické do umývačky. Tiež štetka na čistenie toaliet si zaslúži pravidelnú dezinfekciu a časté obmieňanie. Ak chcete, aby vám kúpeľňa krásne voňala, nakvapkajte na rolku od toaletného papiera obľúbený esenciálny olej, pár kvapiek si zaslúži aj kúpeľňový odpadkový kôš. Tento trik zaberá aj pre kôš v kuchyni.

Tiež neznášate, keď chcete vyniesť kuchynské odpadky a z vreca na odpadky vám kvapká akási nevoňavá tekutina po celom byte? Máme riešenie! Zakaždým, keď kuchynský kôš riadne umyjete, dajte na jeho dno staré letáky, noviny, či kuchynské utierky – má to hneď dva dôvody, nebudete musieť kôš urputne pri ďalšom umývaní drhnúť, ale papier tiež absorbuje nechcenú vlhkosť.

A čo vy? Máte nejaké svoje obľúbené triky napríklad po babičke? Podeľte sa s nami do komentárov!

Článok Viete, ako si uľahčiť upratovanie domácnosti? bol publikovaný 28. února 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...