Prečo všetci milujú tulipány a prečo sa ísť pozrieť do Holandska?

Sponzorované odkazy:

Prečo všetci milujú tulipány a prečo sa ísť pozrieť do Holandska?

Tulipány nájdeme na jar na každom jedálenskom stole vo váze, ale aj v tej najmenšej záhradke. Prečo patria tulipány medzi najobľúbenejšie kvety nielen v kvetinárstvach, ale aj v záhradách? Ich pestovanie nie je nič zložité, ak nebojujete na svojom pozemku s hlodavcami. Ponúkajú širokú škálu druhov a farieb.

A nie je to móda poslednej doby, už v Osmanskej ríši ich ľudia zbožňovali a obdivovali ich divoké odrody. Dodnes sú dokonca tulipány tureckým národným kvetom. Ak máte tulipány spojené s Holandskom, vedzte, že do Európy sa tieto kvety rozšírili až v 17. storočí.

Tulipány sú pre všetkých, čo ich milujú a sú stelesnením jari. Slávnosti tulipánov sú vyhlásené po celom svete, nielen v Holandsku, ale napríklad aj vo vzdialenej Austrálii. Tulipány neprodukujú toľko peľu, ako iné kvety a tak nealergizujú. Na svoj stôl si ich tak s pokojným svedomím môžu umiestniť aj alergici.

Sledovať kvitnutie tulipánov na jar má svoje čaro, spočiatku na svojej záhradke uvidíte malé puky, ktoré sa za niekoľko dní premenia na krásne bohaté a farebné kvety. Nie je divné, že sa stali symbolom krajiny, v ktorej sa im darí najlepšie, teda Holandska. Holandský tulipánový trh sa stal dokonca hybnou silou holandskej ekonomiky.

Ak zbožňujete tulipány a máte teraz na jar pár dní voľna, určite sa vydajte na festival tulipánov, ktorý sa v Holandsku koná v apríli. Každoročný Amsterdam Tulip Festival oficiálne prebieha od 1. do 30. apríla 2023. V Amsterdame zaručene uvidíte tulipány v ich najjasnejších a najkrajších farebných kombináciách, určite nebudete ľutovať cenu letenky a vstupného.

Nakoniec si tam budete môcť kúpiť cibuľky týchto nádherných kvetov a budúci rok vám nezvyčajné druhy budú závidieť všetci susedia.

Článok Prečo všetci milujú tulipány a prečo sa ísť pozrieť do Holandska? bol publikovaný 1. dubna 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...