Nestihli ste na jar zasadiť? Nevadí! Vieme čo zasadiť, aby ste sa na jeseň dočkali úrody!

Sponzorované odkazy:

Nestihli ste na jar zasadiť? Nevadí! Vieme čo zasadiť, aby ste sa na jeseň dočkali úrody!

Mali ste na jar veľa práce a nestihli ste sa venovať záhradke? A zatiaľ čo iní žnú prvé ovocie a zeleninu, zívajú vaše záhony prázdnotou? Nemusíte smútiť. Vďaka nášmu článku zistíte, že keď sa poponáhľate, aj vy sa môžete radovať na jeseň z úrody.

Aj keď sa všetci pozerajú na koniec leta skôr ako na koniec záhradníckej sezóny, nemusíte sa báť niektoré plodiny vysadiť.

Veľa času vám ušetrí skleník, či zakúpenie sadeníc. Rastliny dostanú dostatok času, aby ešte stihli vyrásť do prvých októbrových mrazíkov.

Ktoré rastliny sa nemusíte báť v auguste zasadiť?

Mrkva

Ak máte skleník, pokojne napríklad aj mrkvu. Samozrejme záleží na odrode, ale mala by vám vyrásť do 70 dní. Takže to ešte ako tak stihne.

Reďkovky

Všetci vieme, že reďkovky sú skvelou plodinou, ktorú môžete dať pestovať deťom, aby videli rýchle výsledky. Rastú naozaj veľmi rýchlo. Stihnú vyrásť pri správnej starostlivosti aj za mesiac.

Mangold

Síce mangold nie je tak odolný ako kel, ale aj on dokáže do dvoch mesiacov celkom obstojne vyrásť. Navyše svojimi listami parádne ozdobí vašu záhradu.

Fazuľa

Fazuľa sú síce veľmi krehké a náchylné rastlinky, ale kríkové fazule nie sú také náročné a vyrastú aj do dvoch mesiacov.

Kel

Spomínaný kel je odolný a dokáže prežiť aj v nepriaznivých podmienkach. Menšie odrody budú chutné aj pri pestovaní na poslednú chvíľu a do dvoch mesiacov sa na ne budete môcť tešiť.

Brokolica

Brokolica rovnako najlepšie rastie na konci sezóny, čo z nej robí nášho favorita. Brokolica je extrémne zdravou potravinou a určite by vám v záhradke nemala chýbať. Na jeseň si z nej budete môcť uvariť výživnú polievku, ktorá vás zahreje počas daždivých dní. Síce rastie až tri mesiace, ale mali by ste to do novembra stihnúť, keď sa poponáhľate.

Hlávkový šalát

Ďalšou zeleninou, ktorá vám vyrastie veľmi rýchlo, aj keď nie je vonku príliš horúco, je hlávkový šalát. Výberom správnych odrôd si budete môcť vychutnať šalát aj na konci jesene.

Ako vidíte, nemusíte sa svojho sna o tohtoročnej úrode vzdávať. Náš zoznam je krátky, ale rastlín, ktoré stihnú ešte tento rok plodiť je naozaj veľa, napríklad všetky druhy ázijských šalátov a kapusty, tekvice, zelenej cibuľky, niektoré korenia a bylinky. Tak čo? Začnete zajtra na poslednú chvíľu sadiť?

Článok Nestihli ste na jar zasadiť? Nevadí! Vieme čo zasadiť, aby ste sa na jeseň dočkali úrody! bol publikovaný 15. srpna 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...