Ako spríjemniť vášmu psíkovi leto na záhrade

Sponzorované odkazy:

Ako spríjemniť vášmu psíkovi leto na záhrade

Horúčavy posledných dní sú takmer neznesiteľné pre ľudí, nieto ešte pre chlpatých domácich miláčikov. Ťažko mu ponúknete pohár vody s citrónom a ľadom, ale aj tak máte veľa možností, ako mu pomôcť prežiť leto na záhrade.

Po prvé je dôležité, aby mal psík prístup do domu, aby sa mohol kedykoľvek schovať pred slnečnými lúčmi. Na záhrade by ste tiež mali mať dostatok tieňa, kde si bude môcť oddýchnuť.

Pravidelne mu kontrolujte misku s vodou, musí byť stále plná a k dispozícii. Vodu meňte aj niekoľkokrát denne. Na trhu sú k dispozícii aj špeciálne chladivé misky, vďaka ktorým bude mať voda neustále ideálnu teplotu. Ak nechcete investovať do takej misky, môžete si ju urobiť sami. Vezmite dve nerezové misky, do jednej nasypte ľadovú triešť a umiestnite do nej ďalšiu misku s vodou. Uvidíte, že váš pes túto lahodnú a vychladenú vodu ocení.

Ponúknuť môžete aj chladivú podložku, v ktorej je špeciálny chladiaci gél. Avšak pozor, podložku treba neustále kontrolovať, aby v nej neboli diery a nedošlo k požitiu gélu psom, môže to mať fatálne následky. Radšej ponúknite psíkovi uterák namočený v studenej vode, či na jeden uterák nasypte ľad a prikryte ďalším vlhkým uterákom. Keď bude pes chcieť, rád si na takej chladnej podložke odpočinie.

Alebo mu do pelechu môžete vložiť niekoľko chladivých gélov, ktoré sa predávajú na chladenie končatín pri úraze. Chladivé gélové vankúšiky môžu nahradiť aj vychladené PET fľaše so zmrznutou vodou. Fantázii sa v tomto prípade medze nekladú.

Niektorí psi nemusia byť z mrazivého osvieženia nadšení, a tak im namiesto toho ponúknite sprchu záhradnou hadicou, vlastný nafukovací bazén, či veľký lavór, do ktorého sa budú môcť dôjsť schladiť.

Môžete psíkovi vyrobiť aj chladivé hračky. Gumové môžete ponoriť do vody a zamraziť. Alebo namočte plyšáky a mrazené dajte psovi na hranie. Ak má váš psík rád PET fľaše, rovnakú službu urobia aj ony, keď ich trochu naplníte vodou a zamrazíte.

Zmraziť môžete aj kapsičky, či hovädzie mäso a ponúknuť ich psíkovi – ako alternatívu k našej zmrzline.

Nikdy prehriateho psa neochladzujte naraz a šokom, príliš rýchle ochladenie by mohlo vášho maznáčika dokonca aj zabiť. Preto aj pri ochladzovaní domácich maznáčikov platí, že všetko s mierou.

Článok Ako spríjemniť vášmu psíkovi leto na záhrade bol publikovaný 19. srpna 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...