Čomu sa na záhrade venovať v auguste? I. diel

Sponzorované odkazy:

Čomu sa na záhrade venovať v auguste? I. diel

Aj keď je leto v plnom prúde a je neznesiteľné teplo, kedy by človek najradšej ani nevyliezol z bazéna, mali by ste sa venovať svojej záhradke aj počas horúceho pekla. Viete, aké práce vaša záhrada ocení v auguste?

Určite sa budete musieť venovať zalievaniu a koseniu trávnika. S kosením to však nepreháňajte. Vyšší trávnik ľahšie udrží vlhkosť a vy tak predídete spáleným miestam od slniečka.

Ak máte na záhrade trvalky, je teraz najvyšší čas ich rozsadiť, môžete prebytkami vysadiť zvyšok záhrady, alebo si kvety povymieňajte so susedmi, vaše záhradky tak budú pestrejšie. Príliš husté koberce trvaliek majú tendenciu vo vnútri vysychať, zahnívať a žltnúť, týmto krokom tak predídete zbytočným ťažkostiam neskôr.

Na konci augusta je najvyšší čas myslieť na vysadenie záhrady jesennými kvetmi, aby vaša záhrada bola farebná aj pred koncom sezóny. A ktoré iné kvety sú na to vhodnejšie ako nádherné a očarujúce chryzantémy. Vysadiť nimi môžete kvetináče, kvetináče pri vchode do domu, alebo okraje záhonov a vždy budú vyzerať skvele. Len pozor, niektoré chryzantémy sú určené na pestovanie v interiéri, tak starostlivo vyberajte druhy, ktoré sú odolnejšie a na výsadbu na záhrade vhodnejšie. Chryzantémy sú dostať v skutočne širokej farebnej palete a dokážu záhradu nádherne osviežiť. Navyše prilákajú aj včielky a motýle, ktoré šťavnaté kvety chryzantém jednoducho milujú.

Niektoré druhy kvetov už na konci leta nevyzerajú príliš esteticky. Nebojte sa ich skrátiť, či prestrihať. Zhnité stonky a listy môžu do vašej záhrady prilákať škodcov a plesne. Nezabúdajte, že do kompostu patria iba nenapadnuté kvety a plodiny. Z rovnakého dôvodu je dôležité bojovať aj s burinou. Vytrhajte, či vyryte nechcené buriny, títo otravní votrelci nesmú mať u vás v záhrade miesto. Burina sa musí vytrhať dôsledne aj s koreňmi, niektoré druhy burín mávajú naozaj dlhé korene, nebojte sa použiť rýľ a motyku, aby ste sa buriny zbavili naozaj dokonale.

Článok pokračuje TU .

Článok Čomu sa na záhrade venovať v auguste? I. diel bol publikovaný 22. srpna 2023 v 07.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...