Blíži sa nám jeseň. Viete, ako na jeseň pripraviť svoj domov?

Sponzorované odkazy:

Blíži sa nám jeseň. Viete, ako na jeseň pripraviť svoj domov?

Babie leto je v plnom prúde, pomaly bude čas sa presťahovať z terás a záhradiek späť do našich domovov. Hľadáte spôsoby, ako usporiadať a pripraviť svoj domov na jesennú sezónu? Nič neprekoná ten pocit, keď sa na jeseň vrátite do uprataného a vkusne zariadeného domu, uvaríte si šálku čaju a budete sa kochať výhľadom z okna na jesennú prírodu, ktorá hrá všetkými farbami.

Vrhnite sa na generálne upratovanie

Než si budete môcť na jeseň naozaj oddýchnuť, čaká vás zazimovanie záhrady, upratovanie bazéna, hračiek z pieskoviska a letných vecí späť do garáže, či do domu. Tiež veľké jesenné upratovanie je skvelou voľbou, ako mať doma pokoj až do Vianoc. Deti nám v septembri donesú domov množstvo nových kníh a zošitov, drahocenné miesto doma budú zaberať batôžky zbalené na krúžky a množstvo ďalších vecí. Preto si v septembri doma dôkladne upracte, vytrieďte nepotrebné veci, nech vás neporiadok nezavalí.

Drobné opravy sa oplatí robiť včas

Skontrolujte tiež domáce prístroje a elektroniku, umyte chladničku, urobte drobné opravy, nastavte a vyčistite okná, premažte čo treba, vyčistite odkvapy, pozorne si prezrite strechu, či niekde nie je potrebné ju opraviť, nezabudnite ani na starostlivosť o kosačku a záhradné náradie. Ak ste nestihli, teraz je posledná príležitosť natrieť na záhrade, čo treba.

Pred začiatkom vykurovacej sezóny si pozvite kominára, nech vám skontroluje komín a spaľovacie cesty, nechajte odborne vyčistiť kotol, či krb.

Stavte na romantickú atmosféru

Čo sa týka dekorácie interiéru, je čas vytiahnuť obliečky, plédy a deky v jesenných tónoch, na prechádzke si do vázy natrhajte vetvičky a neskoré jesenné kvety. Nezabudnite na to, že k jesennému obdobiu patrí romantická atmosféra sviečok, svetielok a aróma lampičiek, tak si ich kúpte dosť do zásoby, na obdobie, keď budú večery prichádzať oveľa skôr.

Článok Blíži sa nám jeseň. Viete, ako na jeseň pripraviť svoj domov? bol publikovaný 12. září 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...