Čo by nemalo chýbať v spálni pre páry?

Sponzorované odkazy:

Čo by nemalo chýbať v spálni pre páry?

Spálňa má vo vašom dome zvláštne miesto, slúži ako útočisko, kde si oddýchnete, milujete sa s partnerom a v neposlednom rade má dobre zariadená spálňa významný vplyv na váš kvalitný spánok. Navrhovanie spálne pre páry zahŕňa vytvorenie pohodlného a relaxačného priestoru, ktorý odráža vašu jedinečnú identitu vás dvoch ako páru. Aj keď neexistuje žiadny univerzálny návod, ako vytvoriť príjemnú atmosféru v spálni, keď si prečítate náš článok, určite sa vám bude lepšie zaspávať.

Naplánujte si usporiadanie spálne

Než začnete bezhlavo nakupovať nábytok do spálne, starostlivo si vybavenie naplánujte. Kam budete dávať posteľ? Máte dosť miesta na klasické nočné stolíky, alebo budete musieť improvizovať? Máte šatňu, či budete musieť do spálne vložiť šatníkovú skriňu. Zmerajte si, či pri umiestnení postele k oknu, bude pohodlné jeho otváranie. Naplánujte spálňu do posledného kúska koberčeka. Aj to, kam dáte náladové lampičky. Zapíšte si rozmery izby, rozhodnite, akú podlahu budete v spálni mať. Chcete tam koberec, alebo zvolíte vinyl, alebo plávajúcu podlahu a prednosť dáte skôr dekoratívnemu kusovému koberčeku?

Podľa Feng-šuej môže zle zariadená spálňa mať dokonca prsty v tom, že váš vzťah nebude fungovať. Napríklad by posteľ nemala byť priamo oproti dverám, posteľ by nemala byť na jednej strane prirazená k stene, obaja partneri by mali mať rovnaký priestor, rovnaký nočný stolík a tiež by sa malo k posteli z oboch strán ľahko prejsť. Nad posteľou by nemali byť prirobené poličky.

Nezabudnite na to, že spálňu budete zdieľať s partnerom, a tak by jej vybavenie malo vyhovovať obom. Z praktickej aj designovej stránky. Nekupujte si ružové obliečky, ak viete, že váš partner ružovú nemôže vystáť. Farbu maľovky, nábytku aj obliečok vyberte spoločne, mal by vzniknúť rozumný kompromis.

Veľmi často je vidieť, že do spálne si ľudia sťahujú nie príliš vzhľadný nábytok z ostatných miestností – predsa len obvykle k vám návštevy do spálne nechodia. To je však chyba, poškriabaný a nevzhľadný nábytok jednoducho nedokáže vytvoriť harmonický priestor.

Než sa vydáte na nákupy, spoločne s partnerom sa dohodnite, koľko financií ste ochotní do prerobenia spálne investovať. Nezabudnite, že značnú časť rozpočtu vám odhryzne obstaranie kvalitného ortopedického matraca. Výber správneho matraca je najdôležitejším úkonom, ak sa chcete ráno budiť oddýchnutí a dostatočne vyspatí. Len tak sa budete večer do spálne tešiť. Nikto nechce matrac, na ktorom sa bude večer pri zaspávaní neustále vrtieť a hľadať správnu polohu na zaspanie.

Článok Čo by nemalo chýbať v spálni pre páry? bol publikovaný 18. listopadu 2023 v 07.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...