Spálňa, ktorá láka na oddych? Najskôr si upracte!

Sponzorované odkazy:

Spálňa, ktorá láka na oddych? Najskôr si upracte!

Spánkom trávime tretinu nášho času, preto si vyberáme kvalitnú posteľ, ortopedický matrac a tešíme sa, až budeme spať ako na obláčiku. Lenže! Ľahnete si do postele a spánok nie a nie prísť? Možno máte v spálni príliš veľa zbytočností, ktoré nedovolia vášmu mozgu zaspať.

Spálňa býva často, čo sa týka nábytku a dekorácií opomínaná. Všetci venujú úsilie značkovej kuchyni, aby obývacia izba bola tip top, jednoducho preto, aby návštevy bledli závisťou. Ale do spálne v kľude dáme starý nábytok, pretože to jednoducho nikto nevidí. Neviete, kam umiestniť nejaké veci? Tak sa to dá do spálne za skriňu, prečo nie? Pretože, keď vaša spálňa bude preplnená haraburdím a váš nočný stolík bude plný zbytočností, miesto relaxácie a pohody si po ľahnutí na posteľ začnete všímať ten neporiadok. Čo si v spálni upratať, aby sa vám lepšie spalo?

V neporiadku nezaspíte Aj keď máte kvalitný ortopedický matrac a výborný rošt, môže vás z postele bolieť chrbát. Dôvodom býva vankúš, ktorý má svoje najlepšie roky za sebou. Vankúše by ste mali každé dva roky nekompromisne meniť a dobre sa o ne starať. Zaobstarajte vankúše a prikrývky, ktoré možno ľahko vyprať, pretože v noci sa veľmi potíte, navyše sa do vankúšov a perín dostávajú odumreté kožné bunky, ktoré sú doslova potravou pre státisíce roztočov.

Jedlo do postele nepatrí Na nočnom stolíku nemusíte mať päť rozčítaných kníh. Prečo? Keď ste ich počas posledných troch rokov neprečítali, existuje naozaj malá pravdepodobnosť, že sa k nim dostanete. Šup s nimi do knižnice, kam patria!

Odpadky určite do spálne nepatria. V posteli nejedzte, neodkladajte na nočný stolík obaly od čokolády, ktorá vám pomáha utíšiť vašu emocionálnu nepohodu. Vyvarujte sa aj toho, aby ste mali v spálni odpadkový kôš. Pokiaľ potrebujete zo spálne niečo vyhodiť, vstaňte a odneste to hneď. Inak budete mať okolo postele ako na smetisku a na plachte omrvinky. Máte v spálni v šuplíku nočného stolíka krém na tvár, či na ruky. A prečo? Nemôžete sa natrieť večer v kúpeľni po čistení zubov?

Starajte sa o vankúše a prikrývky Veľa ľudí v dnešnej dobe zaspáva s mobilom v ruke, pri prechádzaní noviniek na sociálnych sieťach, mobil je navyše pripojený k sieti a nabíja sa. To je nebezpečné, môže to spôsobiť požiar a popáleniny, ale minimálne dve hodiny pred spaním by ste nemali do obrazoviek notebookov, ani telefónov pozerať. A naozaj nie je dôvod na to, aby vo vašom nočnom stolíku bola nabíjačka na mobil, ktorý už niekoľko rokov nemáte!

Nezabudnite často vetrať! V spálni majú ľudia často kôš na bielizeň, do ktorého hádžu ráno pyžamo. Urýchľuje to ráno prípravu do práce. Ruku na srdce, je to naozaj potrebné? Nemôžete si to už pri ceste do kúpeľne rovno vyhodiť do koša v kúpeľni? Spálňa nebude nikdy krásna, útulná a voňavá, pokiaľ tam budete mať kôš plný nevypranej bielizne.

Článok Spálňa, ktorá láka na oddych? Najskôr si upracte! bol publikovaný 31. května 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...