Ako zariadiť izbu pre pubertiaka, ak bojujete s nedostatkom miesta?

Sponzorované odkazy:

Ako zariadiť izbu pre pubertiaka, ak bojujete s nedostatkom miesta?

Bývanie s takmer dospelým potomkom je niekedy ako prechádzka po mínovom poli. Vďaka tomu, že teenagerov ovládajú hormóny, ich nálada sa nemení iba zo dňa na deň, ale koľkokrát aj z minúty na minútu. Najlepším riešením je, keď má pubertálne dieťa miesto, kam si môže zaliezť v prípade, ak má zlú náladu.

Niekedy sa to ľahšie povie, ako urobí. Ak bojujete vo vašom byte s nedostatkom miesta a máte navyše niekoľko detí, môže byť zložité byt prispôsobiť tak, aby mal pubertiak svoju izbu. Keď nemôžete vykonávať stavebné úpravy – napríklad ak bývate v podnájme, celá situácia môže byť ešte ťažšia.

Vyberte spolu štýl izby

Ale nebojte sa aj ten najmenší priestor je možné premeniť na úžasné útočisko, ktoré bude vaše dospievajúce dieťa milovať. Aj keď izba nebude príliš veľká, môže odrážať jeho osobnosť a štýl. Pred nákupom zariadenia sa s teenagerom porozprávajte, ako by si svoju izbu predstavoval. Skôr klasický štýl, retro, vyčačkaná posteľ alebo street štýl?

Do malej izby vyberte nábytok, ktorý dokáže splniť viac funkcií. Rozkladacie kreslo pre návštevu, taburet s úložným priestorom, úložné boxy pod posteľ, stôl s množstvom šuplíkov, skriňa s posuvnými dverami a pod.

Pozor na farby

Na malom priestore pôsobia výrazné farby veľmi rušivo, tak s farbami opatrne. Inak by izba pôsobila ešte viac preplnene. Farby dodajte skôr dekoratívnymi vankúšikmi, prípadne obrazmi, či plagátmi.

Veľa miesta dokáže ušetriť aj kvalitná vyvýšená posteľ, pod ktorou pôjde umiestniť písací stôl. Pracovnú stoličku zvoľte na kolieskach, aby sa s ňou dalo ľahko manipulovať, nezabudnite ju vybrať podľa výšky vášho študenta.

Keďže dospievajúci rýchlo rastú, dbajte na to, aby ste vybrali kvalitný ortopedický matrac, ktorý poskytne ich chrbtici dostatočnú oporu.

Článok Ako zariadiť izbu pre pubertiaka, ak bojujete s nedostatkom miesta? bol publikovaný 25. listopadu 2023 v 11.00 v rubrike Byt. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...