Investičné zlato patrí aj do vášho investičného portfólia

Investičné zlato patrí aj do vášho investičného portfólia

V súhrne možno povedať, že investícia do zlata je jednou z najtradičnejších a najspoľahlivejších foriem uchovávania hodnoty majetku. Pre tých, ktorí hľadajú dlhodobú stabilitu a bezpečnosť investícií, môže byť investícia do zlata atraktívnou voľbou. Do akého zlata ale investovať a kde ho nakúpiť?

Investovanie do zlata má dlhodobú históriu. Jeho hodnota odoláva aj v turbulentných dobách, kedy sa investovanie napríklad do akcií ukazuje byť ako nestabilné. Zlato vlastníme vo fyzickej podobe ako investičné zlaté mince, alebo ako investičné zlaté zliatky. To znamená, že ho držíme mimo finančných trh. Na rozdiel trebárs od nehnuteľnosti sme ho schopní kedykoľvek a kamkoľvek odniesť. Výborná je tiež jeho likvidita, teda naša možnosť zlato predať. Tú zvyšuje aj dobrá voľba zlatých zliatkov, ktoré si kúpime.

Dobré si je uvedomiť, že žiadna slovenská mincovňa zlato vo forme zlatých tehál nevyrába. Medzi producentami svetovo uznávaných zlatých tehličiek nie je ani žiadna česká mincovňa. Často sa tak na Slovensku nakupuje investičné zlato drahšie ako napríklad v susednom Rakúsku a Nemecku. „Zliatok z rovnakej rafinérie, rovnakej hmotnosti a rovnakej rýdzosti by mal mať v rovnakej predajnej lokalite aj rovnakú predajnú cenu.“ Hovorí Pavel Trtík z e-shopu Zlate-mince.cz. Práve v tejto predajni, vrátane jej online obchodu, nakúpite veľmi kvalitné zlaté zliatky za dobré ceny.

Slováci nakupujú zlato často v Českej republike

Na Slovensku je pomerne malá ponuka zlatých zliatkov. Na druhú stranu zas dokážeme kúpiť tie najkvalitnejšie. Jedná sa o zlaté zliatky švajčiarskych rafinérií. Ale pozor na rozdiely v cenách. Môžu sa líšiť až o 10 %. Oplatí sa preto nielen sledovať, aká je cena zlata na komoditných trhoch, ale tiež ponuky jednotlivých predajcov.

Zlato nakupujte u lacných predajcov s kvalitnými švajčiarskymi zliatkami. Zlate-mince.cz ponúkajú zlaté zliatky skladom a za veľmi dobré ceny.

Článok Investičné zlato patrí aj do vášho investičného portfólia bol publikovaný 14. prosince 2023 v 00.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...