Upracte si po Vianociach. S našimi tipmi to pôjde ľahko!

Sponzorované odkazy:

Upracte si po Vianociach. S našimi tipmi to pôjde ľahko!

Začal nám nový rok a než sa rozbehnete do ďalšieho pracovného kolotoča, mali by ste si doma upratať po vianočných sviatkoch. Všetci starostlivo upratujeme, kým príde Ježiško, ale po Vianociach sa nám už do upratovania príliš nechce. A tak možno nájsť aj v marci zabudnuté vianočné dekorácie, na záhrade nám do tmy svieti sob pripomína to, že sme leniví. Nebojte, spísali sme pár najdôležitejších tipov, ako si rýchlo a produktívne upratať, aby vám to zabralo čo najmenej času.

Pokojne si môžete naše tipy napísať a pomaly odškrtávať, aby ste videli, ako vám práca ubúda. Čím dlhšie budete povianočné upratovanie odkladať, tým skôr sa vám bude doma neporiadok hromadiť. Ak ste to ešte nestihli, je najvyšší čas vyhodiť baliace papiere, krabice od darčekov, vyprať oblečenie, ktoré ste našli pod stromčekom a upratať ho do skrine. Všetky nové hračky a predmety do domácnosti by mali dostať svoje miesto a mali by sa už konečne prestať povaľovať pod stromčekom alebo na sedacej súprave.

Je len na vás, kedy sa pustíte do odzdobenia stromčeka, tomu sa budeme podrobnejšie venovať v budúcom článku. Ak na vás padne smútok z toho, že budete musieť starostlivo nastrojený byt zase upratať, pokojne si ešte urobte posledné fotky stromčeka na pamiatku.

Ak nemáte príliš voľného času, upracte len to najnutnejšie a na zvyšok si pozvite upratovaciu firmu, alebo kamarátku, ktorá si potrebuje privyrobiť. Nie je dôležité sa hneď na začiatku roka strhať. Pomôcť s upratovaním môžu aj deti – upratať v izbičke, roztriediť hračky a pozametať zvládnu naozaj od útleho veku.

Vianočné ozdoby a stromček neupratujte v zhone, pekne ich roztrieďte podľa farieb, druhov, vianočné svetielka starostlivo namotajte na kus kartónu, nech sa pri ich rozmotávaní v decembri nebudete musieť rozčuľovať. Pokojne dajte ozdoby podľa druhu každej zvlášť do škatuliek, na ktorej si môžete nalepiť fotku, ktoré ozdoby v nich sú, pokiaľ každoročne striedate farby stromčeka, budete mať všetko prehľadne po ruke a ušetrí vám to veľa drahocenného času počas hektického adventného obdobia.

Ak ste mali vianočný stromček živý, nehádžte ho k smetiaku, ale snažte sa ho čo najviac využiť – umiestnite ho na kompost, darujte zvieratkám do ZOO, je škoda, aby sa váľal na skládke.

Ak vám zostali rolky nevyužitého baliaceho papiera, spolu s mašľami a menovkami na darčeky ich umiestnite do krabice, aby zostali pekne pohromade – pripravené na ďalšie Vianoce.

Máte hosťovskú izbu? Nezabudnite vyprať obliečky, utrieť prach, povysávať a upratať aj tam, aby bol pripravený na ďalšie návštevy.

Po tom, čo upracete vianočné dekorácie, môžete sa pustiť do klasického dôkladného upratovania – vyperte obliečky, deky a vianočné prikrývky, vysajte pohovku, odstráňte prípadné škvrny na nej, na koberci a pod. Všade zotrite prach, vytrite, poriadne vyvetrajte, zapáľte si nejakú príjemne voňavú aroma lampu, pustite si muziku. Veľmi často vďaka tomu, že sa počas sviatkov veľa varí, býva v kuchyni neporiadok. Umyte chladničku, rúru, utrite kuchynské dvierka. Doprajte umývačke čistiacu tabletu, dôkladne vyčistite aj kávovar.

Nakoniec vydrhnite kúpeľňu a povianočné upratovanie máte hotové!

Čerešničkou na torte pri povianočnom upratovaní bude aj prebranie oblečenia a hračiek. Darujte nepotrebné na charitu. Určite vaše deti dostali veľa nových hračiek a oblekov, a tak sa vám a vašim skriniam uľaví, keď sa niečoho zbavíte.

Článok Upracte si po Vianociach. S našimi tipmi to pôjde ľahko! bol publikovaný 2. ledna 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...