Aj bytové dekorácie a farby majú svoje trendy. Akým dáte tento rok prednosť vy?

Sponzorované odkazy:

Aj bytové dekorácie a farby majú svoje trendy. Akým dáte tento rok prednosť vy?

Nový rok 2024 sa síce ešte len rozhliada, ale už teraz určite premýšľate o tom, ako si v tomto roku zmeniť bývanie, aby sa vám pohodlne žilo, ale vaše návštevy dokázali oceniť váš cit pre dizajn a trendy. Viete, čo je tento rok v kurze a čo v obchodoch s nábytkom nakupovať?

Šťastie je, že v oblasti bytového dizajnu sa trendy nemenia tak rýchlo, ako napríklad pri oblečení, navyše vždy existuje viac ako jeden „moderný“ trend, takže si vždy môžete vybrať. Skôr, než sa pustíte do bezhlavého prerábania interiéru, prečítajte si náš článok, ktorý vám uľahčí rozhodovanie, čo si na jar zaobstarať do nového interiéru.

V našich končinách je celkom bežné, že práve predjarie je venované rekonštrukciám, prerábkam, novej maľovke a zmenám dizajnu. V lete trávime čas skôr na záhradkách a na dovolenkách – z čoho vyplýva, že neskôr na údržbu interiéru nebude príliš veľa času.

Stále platí v rámci doznievajúceho minimalizmu, že menej je viac. Preto nezahlcujte svoj interiér s príliš veľkým množstvom dekorácií. Ak budete tento rok na jar maľovať, skúste to zariadiť tak, aby aspoň jedna stena v miestnosti bola indigovo modrá. Táto upokojujúca farba sa po niekoľkých rokoch vracia na výslnie obľúbenosti. A čo sa budeme rozprávať – v dnešnej dobe sa dejú šialené veci, a preto iste oceníte trochu upokojenia, keď sa v podvečer vrátite unavení zo zamestnania domov. Veľmi pekne a netradične vyzerajú aj indigové dekorácie a kvetináče na záhrade.

Nechajte svoj domov rozprávať príbeh

S trochou preháňania sa dá toto považovať aj za nový trend roku 2024. Váš domov je vaša svätyňa, a tak si ho prispôsobte potrebám vašej rodiny, je jedno, či milujete ratan, ktorý nie je teraz v hľadáčiku obľúbenosti. Váš domov musí byť príjemný práve vám. Zbožňujete vankúšiky, hebučké deky a veľa prikrývok – aj keď sa to prieči minimalistickému trendu? Buďte svoji – napriek všetkým a módnemu diktátu.

Kombinujte nekombinovateľné – hnedú a čiernu, sivú a hnedú, oranžovú a ružovú – skúste byť odvážni, možno vymyslíte očarujúcu a neopozeranú dekoráciu. Napríklad biele kreslo k farebnej sedacej súprave. Do módy sa po dlhej dobe zase pomaly, ale iste vracajú aj stojacie lampy, ale pozor! Musia byť niečím jedinečné a originálne.

Do interiérov sa už vlani začala vkrádať čierna, pre niekoho možno depresívna, ale pokiaľ sa správne zakomponuje do dizajnu miestnosti, môže byť celkom zaujímavým spestrením. Tento rok trendy hlásia, že sú späť čierne zamatové vankúše, čierne kožené pohovky, čierna posteľná bielizeň, čierne uteráky. Pre niekoho gýč, ktorý spôsobí depresiu, pre iných je to zaujímavá inovácia. Fantázii sa naozaj medze nekladú. Len pozor, nech to u vás doma nevyzerá príliš ponuro.

Retro je miláčikom v interiéroch snáď už odjakživa, takže čokoľvek by si mohlo zaslúžiť nálepku „retro“, je povolené. A je jedno, či je to retro návrat k šesťdesiatym, či ranným deväťdesiatkam. Retro je retro a je navyše sakramentsky in a sexy, či už svojimi vzormi, alebo zvláštnymi kombináciami farieb – top je biela, oranžová a čierna na zaujímavých látkach.

Zelená a vyššie spomínané indigo sú ihneď v závese za nimi. Je čas na nový kusový koberec? Zvoľte nejaký nevšedný a zabudnite raz a navždy na nudné tzv. shaggy koberce s vysokým vlasom, ktorých vysávanie je otravné ako kontrola z finančného úradu.

Ak chcete byť naozaj cool a in, zvoľte okrem geometrických vzorov ďalšiu šialenosť a kúpte si domov čo najviac metalických kúskov. Metalíza totiž hrá prím. Čím viac sa budú vaše dekorácie a vankúšiky lesknúť, tým viac váš interiér bude neprehliadnuteľný.

Článok Aj bytové dekorácie a farby majú svoje trendy. Akým dáte tento rok prednosť vy? bol publikovaný 17. února 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...