Ako ľahko vybaviť detskú izbu

Tagy:  obliečky do postieľky, detské obliečky, interaktívne hračky

Ako ľahko vybaviť detskú izbu

Krok, kedy zriaďujete a vybavujete detskú izbu, je vždy krokom radostným. Nech je to úplne prvá izbička pre nový prírastok do rodiny, alebo inovácia tej existujúcej pre pomaly a iste rastúceho dieťatka. Tá sa opakuje ešte niekoľkokrát, pretože detská izba by mala vždy zodpovedať potrebám a veku dieťaťa.

Je jasné, že to, čo potrebuje batoľa, je odlišné od toho, čo uprednostňuje predškolské dieťa, a celkom určite budete uplatňovať iné preferencie pri vybavovaní izby pre školáka. Všeobecne ale platí, že detská izba by mala byť vždy vybavená nielen podľa veku a potrieb ratolesti, ale tiež byť pre neho pestrým, pohodovým a milým azylom pre chvíle odpočinku a spánku. Ideálne v príjemných obliečkach do postieľky.

Detská pohoda, vhodná životospráva a správna strava je podstatou dobrého vývoja dieťaťa. A keď má dieťa svoj kútik, priestor len pre seba, ktorým detská izbička bezpochyby je, môže sa lepšie rozvíjať a byť čoskoro v mnohých ohľadoch samostatné. Mnohí rodičia preferujú spoločné spanie s deťmi, ale ak to nie je potrebné a nevyžaduje si to situácia zdravotného stavu a možnosti, je ideálna jeho vlastná posteľ s hravými a veselými detskými obliečkami.

A tak by detská izbička mala mať v základe vhodnú podlahu s kobercom, či predložkou na ktorej sa dieťa môže hrať, farebné steny (pozor na žltú a fialovú farbu, tá u detí spôsobuje nepokoj a nekvalitný spánok), podľa veku vhodný nábytok a pestré vybavenie, v ktorom by nemali chýbať ani najrôznejšie chytré interaktívne hračky, ktoré veľmi dobre napomáhajú rozvoju detských zručností.

Výšku aj rozmery nábytku vždy prispôsobte veku a vzrastu potomka, dbajte na elimináciu ostrých hrán u menších detí, rovnako ako osvetlenie a vypínače k nim voľte vo vhodnej výške a typu. Do okien vždy patria záclonky s detským motívom a tienenie proti slnku, ostrému svetlu, alebo aj osvetleniu za oknami v uliciach. Len tak bude prospievanie a spánok detí dobrý a kvalitný. A odporúčame z dôvodu bezpečnosti vybrať za detskú izbu miestnosť, ktorá je bez balkóna, prípadne ak nie je iná možnosť, mať prístup k nemu dobre zabezpečeným zámkom dverí aj okien balkóna.

Zdroj foto: Lacneobliecky.sk; Hrackarstvo.eu;

Článok Ako ľahko vybaviť detskú izbu bol publikovaný 22. srpna 2017 v 00.30 v rubrike PR články. Autorom článku je Pavla Jelínková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...