Ako zväčšiť malý priestor v byte

Tagy:  multifunkčný nábytok, zväčšenie priestoru, malá izba

Sponzorované odkazy:

Ako zväčšiť malý priestor v byte

Máte pocit, že je vaša obývacia izba príliš malá a neútulná? Tak si ju zväčšite. Možné je všetko a malá rozloha miestnosti nie je vôbec žiadnou prekážkou.

Nábytok

Nábytok by nemal byť masívny a to nielen preto, že vyzerá nemoderne, ale mal by byť odľahčený, napr. pomocou sklenených dvierok. Dôležitý je tiež odtieň nábytku, preto voľte medzi javorom, brezou a borovicou.

Presťahujte nábytok

To, že máte všetok nábytok umiestnený okolo stien, vám priestor nezväčší. Najlepšie je mať umiestnený nábytok uprostred izby, priestor potom lepšie dýcha. Samozrejme, že tam nedáte všetky skrine a skrinky. Umiestnite tam všetko, čo ide – stolík, gauč, kreslá, taburet, stojan na kvetináč atď. Počas premiestňovania nábytku možno tiež zistíte, že máte veľa nepotrebných vecí, tak ich vyhoďte.

Multifunkčný nábytokMultifunkčný nábytok

Autor: Hugo Vincenzo

Multifunkčný nábytok

Viacúčelový nábytok je moderný pomocník. Napríklad knižnica dokáže miestnosť opticky rozdeliť na dve časti a čo napríklad taká skrinka s vyklápacím vstavaným gaučom, ktorá ušetrí miesto, kde by bola nevyužitá pohovka.

zrkadlozrkadlo

Autor: John H Crain

Efektívne zrkadlá

Kúzlo zrkadiel spočíva v tom, ako dokonale vedia zväčšiť miestnosť. Pokiaľ ich umiestnite na užšiu stranu oproti dverám, tak miestnosť predĺžia. Okrem ilúzie väčšieho priestoru prinášajú do bytu viac denného svetla. Podobne poslúži aj matné sklo v nábytku, alebo vo dverách.

Dve v jednom

Nedávno som videla skvelú vychytávku, ktorá tiež bezchybne šetrí priestor. Jedná sa o obraz na stenu, ktorý sa dá rozložiť na stôl. Je to praktický multifunkčný kus nábytku šetriaci priestor a dekorácia zároveň.

šedá maľbašedá maľba

Autor: Matt Munsell

Farby

Pokiaľ máte radi tmavé sýte farby, radšej ich použite niekde inde ako na stenách, pretože nesvedčia malým priestorom. Pokiaľ chcete miestnosť zväčšiť, použite na stenu bielu, krémovú, jemne sivú, alebo aj rôzne pastelové odtiene. Všeobecne všetky studené farby (modrá, zelená, fialová) sú priestorotvorné a pre zútulnenie interiéru s nimi použite vhodnú dekoráciu.

Podlaha

Podlahu dajte do celého bytu rovnakú. Vytvoríte neohraničený priestor a byt bude vyzerať opticky väčší. Väčšieho priestoru zároveň docielite so svetlým drevom a obdĺžnikovým kobercom, ktorý miestnosť predĺži.

Článok Ako zväčšiť malý priestor v byte bol publikovaný 7. prosince 2017 v 09.15 v rubrike Byt. Autorom článku je Karolína Arnoštová. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...