Ktoré trendy v dizajne interiérov začnú miznúť z našich domácností?

Sponzorované odkazy:

Ktoré trendy v dizajne interiérov začnú miznúť z našich domácností?

Trendy interiérového dizajnu sa menia v dlhších časových intervaloch, ako trendy z oblasti módy, ale veľmi často sa tieto módne trendy vracajú. V minulom roku bol veľmi populárny hygge štýl, minimalizmus, inšpirácia prírodou a škandinávsky štýl.

Dlho zanedbávaná sivá farba sa pred niekoľkými rokmi vkradla do našich interiérov a často sa začala používať nielen na poťahové látky pohoviek, ale aj na maľovku stien, a dokonca sa usadila v našich kuchyniach. Prečo? Pretože sa dá ľahko kombinovať a akcentačná farba vedľa nej pekne vynikne. Prední dizajnéri interiérov sa však zhodujú, že sivá sa z našich domovov začne pomaly, ale isto vytrácať.

Do kuchýň sa už ku koncu roka vkrádala indigová modrá a dá sa predpokladať, že tento trend bude pokračovať. Rovnako ako sivá, aj biela farba našich stien nám dá celkom iste veľa. Ľudia trávia viac času doma a sivá a biela sú nudné a neutrálne farby, ktoré nepodnecujú k aktivite.

Designy z päťdesiatych a šesťdesiatych rokov sú v posledných rokoch populárne. Vďaka tomu boli obľúbené aj interiérové dvere, ktoré vyzerali ako dvere od stodoly. Tie budú nahradené dverami, ktoré sú schované, decentné a neprekážajú. Tam, kde nebude možné vybudovať zasúvacie dvere, budú vládnuť francúzske veľké presklenené dvere, ktoré vnášajú do interiéru svetlo.

Už nebude trendové mať jednu otapetovanú, či inak zvýraznenú stenu. V móde budú všetky steny farebne rovnaké. V zmysle trendu „Granny chic“ (doslova trendy babička) budú zase v kurze kvetinové motívy tapiet, ktoré poznáme z izieb našich rodičov. Tento štýl má evokovať pohodlie, nostalgiu a tradíciu. Kvetinové tapety, starožitné obrazy, jemný porcelán, háčkované dečky – to je to pravé pre rok 2021.

Článok Ktoré trendy v dizajne interiérov začnú miznúť z našich domácností? bol publikovaný 7. ledna 2021 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...