Obytný priestor musí pôsobiť ako celok – luxusné kuchyne sa rozťahujú až do obývačky

Obytný priestor musí pôsobiť ako celok – luxusné kuchyne sa rozťahujú až do obývačky

Štandardom je dnes prepojenie obytného priestoru, teda kuchyne, jedálne a obývacej izby do jedného otvoreného priestoru. Znamená to ale iný pohľad na nábytok, aj na riešenie podlahy.

Luxusné kuchyneLuxusné kuchyne

Štýlovo odlišné miestnosti sú už minulosťou

Dnešným trendom je jednoznačne otvorený obytný priestor. Ten musí ctiť jednotný štýl otvorenej časti interiéru. Prvým zjednocujúcim prvkom je podlaha. Ideálne taká, ktorú je možné použiť aj v okolí kuchynskej linky, pripadne sa na tejto ploche použije iná, odolná vode. Jednotná podlaha robí priestor kompaktným, opticky ho tiež zväčšuje a pôsobí luxusnejšie.

Veľkému priestoru pristanú parkety

Klasický parketový vzor nie je stále za zenitom. Práve naopak. Opäť reštaurujeme klasické staré drevené parkety, alebo si ich kupujeme ako nové. V štandardnom dizajne rybacej kosti pôsobia veľmi dobre na veľkej, ale aj na menšej obytnej ploche. Kvalitné parkety Herringbone v štýle rybia kosť si máte možnosť vybrať drevené, laminátové, ale aj z vinylu. Vďaka tomu máte možnosť voliť medzi prírodným drevom, lacnejšími laminátovými parketami, či najodolnejším materiálom, ktorým je vinyl.

Pusťte kuchyňu aj za hranice kuchynského kúta

Kuchyňa ako kus nábytku dnes už rozhodne nekončí samostatnou kuchynskou linkou. Potrebujeme, aby perfektne ladila s nábytkom v jedálni aj v obývacej izbe. Preto sú stále žiadanejšie kuchyne na mieru, ktoré si nechávame vyrobiť aj s nábytkom do ďalších miest spojeného obytného priestoru. Luxusné kuchyne na mieru dnes teda ako štandard ponúkajú to, že vedia rásť podľa potrieb klienta do ďalších častí obytného interiéru. Keďže je kuchynská linka v otvorenom priestore, musí ponúkať taktiež dokonalo prepracované úložné priestory. Každá vec musí mať svoje miesto, na ktoré sa ľahko schová a opäť sa z neho jednoducho vyberie. Len takýto typ kuchynskej linky nebude pôsobiť v otvorenom obytnom priestore disharmonicky a rušivo.

Článok Obytný priestor musí pôsobiť ako celok – luxusné kuchyne sa rozťahujú až do obývačky bol publikovaný 22. února 2021 v 22.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...