Predsieň - náruč vášho bytu

Sponzorované odkazy:

Predsieň - náruč vášho bytu

Má tú najdôležitejšiu funkciu vo vašom byte – vítať hostí, pritom je pri zariaďovaní domácnosti zabúdanou chudobnou príbuznou. Často v nej nájdeme použitý nábytok, veľa nepotrebných drobností a kvantá oblečenia. Predsieň robí prvý dojem z vášho bytu, je to prvé, čo u vás doma návštevy vidia. Poďme sa spolu pozrieť, ako si predsieň vyšperkovať.

Tapeta

Tapeta môže rozžiariť aj ten najviac zabudnutý kút v tmavej predsieni. Dokáže tiež vyzdvihnúť stenu, na ktorej je aplikovaná. Pomocou tapiet môžete opticky rozšíriť, či zvýšiť priestor. Skvelé sú na to napríklad tapety s pruhmi. Horizontálne pruhy priestor rozširujú, vertikálne zužujú a vďaka nim vyzerá miestnosť vyššia.

Vystavte svoje umelecké kúsky

Ak máte v predsieni dostatok priestoru, venujte jednu stenu na vystavenie vašich obrazov, či umeleckých fotografií. Dbajte na to, aby rámy ladili s ostatným vybavením miestnosti a medzi sebou.

Ornamenty

Ak sa nechcete trápiť s lepením tapiet, vymaľujte pomocou valčekov, či šablónami vytvorte ornamenty na stenu. Skvele vyzerá niekoľko vrstiev latexovej farby, ktorá prepožičiava povrchovú úpravu s mramorovým efektom.

Zrkadlo

V každej predsieni musí byť zrkadlo, ktoré odráža svetlo a v tesných priestoroch vytvára dojem priestrannosti. Navyše ponúka posledný pohľad na váš outfit, kým vyrazíte von.

Pretvorte starý nábytok

Do predsiene sa často používa starší nábytok. Ale nie je starý nábytok ako starý nábytok. Otlčený a poškriabaný nábytok v predsieni veľa parády neurobí. Ak však vdýchnete nový život nejakým zaujímavým kúskom staršieho nábytku, prečo nie? Napríklad odkladací stolík, ktorý je vytvorený zo starého šlapacieho šijacieho stroja vyzerá veľmi pekne. Vo vintage zariadenom interiéri vynikne jeho starobylá krása.

Stoličky

V predsieni sa vždy hodia stoličky, ktoré uľahčia vyberanie a obúvanie topánok. Ocenia to nielen starší ľudia, ktorí majú problémy s pohybovým aparátom, ale aj mamičky, ktoré obúvajú malé deti. Táto praktická súčasť vašej predsiene môže byť zaujímavým dekoratívnym kúskom. Pokojne ju kúpte niekde v antikvariáte a zrenovujte. Vymeniť čalúnenie nie je tak zložité, ako by sa mohlo zdať.

Stačí, keď odskrutkujte a zložíte sedadlo z rámu stoličky a potom rám osviežite vrstvou vysoko lesklého spreja a základným náterom. Počas čakania na zaschnutie rámu vytiahnite sponky na čalúnení sedadla, odstráňte starú látku a nechajte si ju ako šablónu. Obkreslite obrys starého čalúnenia na nový kus látky. (Pri strihaní nového poťahu sedadla pridajte niekoľko centimetrov navyše – vždy ho môžete orezať na požadovanú veľkosť.) Po nažehlení novej látky ju položte lícom nadol na rovný povrch a navrstvite na ňu penu, či molitan na sedadlo. Preložte látku cez jednu stranu základne a zošite ju na spodnej strane sedadla, opakujte na opačnej strane, pokračujte zostávajúcimi dvoma stranami. Pokračujte v zošívaní rovnomerne okolo sedadla a po každej sponke udržujte látku napnutú. Uvidíte, že takto opravená stolička narobí za pár Eur veľa parády.

Článok Predsieň - náruč vášho bytu bol publikovaný 9. března 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...