Najhorúcejší design pre rok 2021

Sponzorované odkazy:

Najhorúcejší design pre rok 2021

Priznajme si, že nám všetky tie proti pandemické opatrenia už všetkým pekne „lezú na mozog“. Namiesto toho, aby ste na internete hľadali, čo nám zase zakázali, poďte sa s nami pozrieť na to, aké dekorácie do domu sú tento rok in. Napríklad vás chytí inšpirácia a budete si to chcieť doma trošku prerobiť. To urobí váš domov nielen krajším, ale tiež vás to privedie na iné myšlienky.

Rok 2020 nám zmenil pohľad na život. Kultúra a dizajn išli do pozadia, vďaka homeoffice sme si narýchlo doma tvorili pracovné kútiky, prerábali sme detské izbičky, aby sa deti pri online výučbe nerušili. Málokomu v tom všetkom strese zostala ešte energia na to, aby sa zamýšľal nad dekoráciami a dokonalosťou vykonania jednotlivých úprav domu. Tak ako sme si zvykli na obmedzenie vychádzania, prácu z domu a online výučbu detí, teraz máme vďaka lepšej organizácii času aj viac voľných chvíľ, ktoré môžeme venovať zútulneniu našej domácnosti – a privítať tak jar v krajšom príbytku.

Aké sú teda tie najviac „hot“ trendy pre rok 2021?

Vplyv Ázie

Wabi-sabi, japonská budhistická filozofia, ktorá pozýva človeka k hľadaniu krásy v nedokonalosti, dnes v oblasti dizajnu hlboko rezonuje. V domovoch sa snúbi so škandinávskym štýlom bývania. Oba štýly sa zameriavajú na prírodné materiály, bohaté textúry, ručne vyrábanú keramiku a eliminácia nadbytočných predmetov, vedú k minimalizmu.

Zlaté päťdesiate

Možno preto, že niektorým to pripomína zariadenie u babičky, či dokonca ich ranné detstvo – stále sa hlási o slovo štýl päťdesiatych rokov minulého storočia. Dosiahnuť tohto štýlu je celkom jednoduché – pridajte zlaté kovové akcenty, svetlé tóny dreva a nábytok s retro líniami.

Nebojte sa hrať s jasnými farbami a retro tvarmi a pokojne si z antikvariátu prineste vintage stoličky a vlastnoručne si ich prerobte podľa svojho. Budú originálne a vy môžete manuálnu prácu brať ako psychoterapiu a relaxáciu od všetkých tých online povinností.

Efekt prekvapenia

Tento rok bude zariaďovanie s ohľadom na efekt. Proste tak, aby až k vám príde návšteva žasla úžasom. Kombinujte nečakané, renovujte staré kúsky, objednajte si nábytok na mieru, ktorý si sami navrhnete. Do obývacej izby si zaveste originálne umelecké diela. Do kúpeľne sa po rokoch opäť vracia opulentný mramor.

Geometrické tvary

Rovnako ako je v móde znova retro, vracajú sa aj geometrické tvary. Koberce, dekoračné vankúšiky, tapety, závesy – to všetko môže dodať vášmu bývaniu nový efekt za pár eur. Hlavne musí byť dosť geometrické, krikľavé s výrazným kontrastom farieb.

Článok Najhorúcejší design pre rok 2021 bol publikovaný 23. března 2021 v 09.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...