Myslite v lete na zimu, sušička potravín vám pomôže uschovať úrodu

Sponzorované odkazy:

Myslite v lete na zimu, sušička potravín vám pomôže uschovať úrodu

Máte záhradku a už vás nebaví zo sezónneho ovocia vyrábať džemy, marmelády a pečené čaje? Máme pre vás tip – kúpte si sušičku potravín a vyrobíte si zásobu sušeného ovocia, ktoré budete môcť chrúmať počas zimných večerov miesto chipsov, alebo si z nich pripravovať zdravé raňajky.

Výhody sušičky potravín

Vďaka tomu, že je obstaranie sušičky potravín relatívne malou investíciou, môže si ju dovoliť naozaj každý. Ak sa zaujímate o zdravie životný štýl, určite viete, že sušené ovocie dokáže nahradiť nezdravé snacky a je skvelou súčasťou zdravých raňajok, dezertov a desiat. Jablkové lupienky, ak chcete krížalky, kapustové chipsy, sušené paradajky, banánové plátky. Sušička dokáže spracovať také dobroty, ako sú huby či domáce sušené mäso. Nebudete musieť kupovať predražené Jerky.

Môže vám ušetriť peniaze

Sušené mäso a ovocné plátky stoja v obchodíkoch so zdravou výživou veľa peňazí, vďaka sušičke si doma pripravíte svoje vlastné, navyše zo svojej záhradky a budete tak vedieť, ako vyzerali vstupné suroviny. Navyše sušené ovocie z obchodu je ošetrené najrôznejšou chémiou, oxidom siričitým, navyše je mnohokrát umelo prisladzované. A to určite konzumovať nechcete.

Vďaka sušičke potravín schudnete

Miesto čokoládových tyčiniek, či zemiakových lupienkov si budete môcť zamaškrtiť zdravšie. Zaženiete chute na nezdravé potraviny, navyše sušené ovocie obsahuje vlákninu a ďalšie významné výživové látky.

Typy sušičiek potravín

Keď budete vyberať sušičku potravín, všimnete si, že väčšina modelov spadá do dvoch hlavných kategórií – vertikálne a horizontálne.

Väčšina vertikálnych sušičiek potravín, niekedy nazývaných stohovateľné sušičky potravín, má zdroj tepla, ktorý je umiestnený buď na základni, alebo hore. Sušičky potravín s ** vertikálnym zdrojom tepla ** bývajú cenovo najdostupnejšou možnosťou, ale nevýhodou je, že nešíria teplo rovnomerne. Väčšina modelov s vertikálnym prietokom však obsahuje ventilátor, ktorý pomáha teplo rozšíriť aj do horšie dostupných miest. Skvele v nich usušíte ovocie, huby a zeleninu, ak v nich budete chcieť sušiť mäso, budete si musieť dať prácu s prekladaním jednotlivých poschodí, aby bolo mäso usušené rovnomerne.

Oproti tomu horizontálne sušičky potravín, niekto ich nazýva regálovými, fungujú trochu ako konvenčná rúra so zdrojom tepla umiestneným vzadu. Sú ** drahšie ako vertikálne modely, ale sú známe tým, že v celom zariadení ** sušia potraviny rovnomernejšie. Vďaka tomu sú ideálnou voľbou pre prípravu sušeného hovädzieho mäsa. Tento typ sušičky je najjednoduchší na obsluhu. Ich nevýhodou je vyššia obstarávacia cena a to, že zaberajú v domácnosti viac miesta, keď ich práve nepoužívate.

Pokiaľ ide o nájdenie najlepšej sušičky potravín pre vašu rodinu, bude to do značnej miery závisieť na vašich konkrétnych preferenciách a na tom, ako často ju plánujete používať. ** Voľte energeticky úsporné modely **, ak budete sušiť predovšetkým ovocie a zeleninu, bude vám stačiť obyčajná vertikálna sušička, ak chcete experimentovať a vyrábať si sušené mäso, radšej si našetrite na sušičku horizontálnu.

Článok Myslite v lete na zimu, sušička potravín vám pomôže uschovať úrodu bol publikovaný 13. července 2021 v 09.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...