Trendy v oblasti dizajnu jeseň / zima 2021

Sponzorované odkazy:

Trendy v oblasti dizajnu jeseň / zima 2021

Deti nastúpili do školy, už ste si stihli vytvoriť poriadok a vám teraz zostáva viac času na domácnosť. Určite premýšľate, ako to doma trošku vyšperkovať, aby sa vám doma žilo dobre a návštevám sa u vás páčilo. Ak sledujete najnovšie trendy a chcete sa inšpirovať tým, čo vymysleli svetoví dizajnéri pre nasledujúcu sezónu, čítate správny článok.

Upokojenie

Vďaka pandémii koronavírusu a nariadeným homeofficom sme všetci narýchlo vytvárali školské kútiky a domáce kancelárie. Všetko v rámci našich finančných a kutilských schopností. Tento hektický rok by všetci radšej zabudli a aj dizajn pre nasledujúcu sezónu je benevolentnejší, nediktuje, inšpiruje a nikoho do ničoho nenúti.

Inšpirácia pastelkami

Pastelové farby sa zdajú byť hitom pre jesennú a zimnú sezónu, pre toto obdobie je to veľmi prekvapivé. Väčšinou sa nám vkrádali do domu tlmenejšie farby – červená, fialová a oranžová. Tento rok neurobíte chybu, keď si vymaľujete svetlou farbou školských pasteliek, či vašej obľúbenej zmrzliny. Pokojne sa inšpirujte záhradným nábytkom, ktorý ste presťahovali do garáže a objednajte si domov ratanové kúsky.

Útulnosť

Než začne vykurovacia sezóna, budú sa vám hodiť plyšovo mäkučké, strapaté, pletené, háčkované, či patchworkové prikrývky. Také, ktoré lákajú zababušiť sa s knihou a šálkou horúceho čaju a jednoducho len relaxovať a len tak byť.

Pripravte sa na návštevy

Na jeseň a v zime sa častejšie stretávame s rodinou a priateľmi, ak nám to zas nezakážu. Pripravte svoj domov pre spoločenské stretnutia. Zariaďte si domáci bar, kúpte nové taburety, aby ste mali miesto, až príde viac ľudí. Opäť sa vracajú do módy barové pulty a stoličky do kuchyne.

Kúpeľňa

Ak nemáte na rekonštrukciu kúpeľne, zaobstarajte si novú sadu uterákov a nejaké originálne dekorácie. Vaša kúpeľňa bude hneď vyzerať úplne inak. Čo tak živú kvetinu do kúpeľne? Existuje veľa druhov, ktoré prežijú aj so slabým denným svetlom.

Príroda

Rovnako ako na jar, stále prevláda trend spolužitia v súlade s prírodou a prírodné motívy a prvky do domácnosti. Viac svetla, kvety, tapety s prírodnými motívmi, rezané kvety do vázy. Stále dominuje bronzová, hnedá a zelená farba. Nábytok by mal byť zo svetlého dreva, veľmi obľúbené je borovicové a smrekové drevo, ktoré svojou zaujímavou textúrou podčiarkne vzhľad každého kúsku nábytku. Namiesto klasických kusových kobercov sú obľúbené tie jutové, či umelé kožušiny.

Článok Trendy v oblasti dizajnu jeseň / zima 2021 bol publikovaný 28. září 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...