Viete, ktoré veci by ste nemali skladovať v kúpeľni?

Sponzorované odkazy:

Viete, ktoré veci by ste nemali skladovať v kúpeľni?

Kúpeľňa je miesto, kam sa chodíme nielen umyť a relaxovať, veľmi často sa tu tiež upravujeme a maľujeme. V našich domácnostiach je tak bežné, že v kúpeľni skladujeme veľa make-upu, hygienických potrieb, ale aj liekov. Niektoré veci by sme v kúpeľni ale naozaj skladovať nemali. V kúpeľni je veľmi často horúco, dusno a nadmerné vlhko.

Uteráky

Zdá sa vám logické, že uteráky by sme mali mať tam, kde ich používame? Správne by v kúpeľni nemali mať miesto. Možno v nejakom košíčku pár, pre akútne použitie. Nadýchané, čisté a voňavé uteráky po dlhšom pobyte v zaparenom prostredí príliš nevoňajú. Navyše sa na ne pri každom spláchnutí toalety dostávajú fekálne baktérie a vy si potom uterákom utrite tvár… Ak nemáte na uteráky miesto inde ako v kúpeľni, aspoň ich ukladajte do uzatvárateľnej skrinky.

Zubné kefky by z rovnakého dôvodu mali byť tiež čo najďalej od toalety. Navyše sú kefky na zuby väčšinu času mokré a na mokrom povrchu sa baktérie ľahko množia. Buď kefky niekam zatvárajte, alebo toaletu pred spláchnutím.

Cenné fotografie. Ak máte doma vzácny obraz, či fotografiu, zaveste ich radšej do chodby než do kúpeľne. Aj keď sú zarámované a za sklom, časom ich neustála vlhkosti zničí.

Lieky

V žiadnom prípade nepatria do kúpeľne žiadne lieky, vitamíny a doplnky stravy. Väčšina z nich má na obale uvedené, že sa majú skladovať na suchom a tmavom mieste. Lieky, ktoré máte v kúpeľni, vám môžu aj zdravotne ublížiť. Radšej im nájdite iné miesto. Aj keď je samozrejme jednoduchšie si ráno po čistení zubov rovno vziať automaticky prášok. Ak nie je iné riešenie, zatvárajte lieky do vode odolného obalu, kam sa nedostane vlhkosť. A samozrejme čo do najväčšej výšky, aby sa k nim nedostali vaše deti, poprípade domáci maznáčik.

Hygienické potreby

Tampóny, vložky a náhradný toaletný papier ľahko v kúpeľni navlhnú. Ľahko tak na nich začnú bujnieť baktérie a neviditeľné plesne. Ak ich predsa len chcete na najstrategickejšom mieste mať, voľte uzatvárateľné plastové boxy, do ktorých sa vlhko a pleseň nedostanú.

Elektronika

Elektrina a voda nie sú kamaráti. Preto si kúpte rádio do sprchy, alebo nejaké vode odolné, nekúpte sa s pusteným pesničkami na vašom mobile. Nemusíte ho ani poliať, ale vlhko sa vnútri mobilu zráža a poškodí elektronické spoje.

Starožitný nábytok

Stolička v kúpeľni je pohodlná, najmä v prípade starších ľudí, ktorým vyzliekanie v sede uľahčuje existenciu, rovnako tak bude vyhovovať mamičkám malých detí. Ale nikdy nedávajte do kúpeľne starožitný nábytok, na ktorom vám záleží. Drevo v neustálom vlhku napučí, praská a začne plesnivieť.

Šperky

Šperky, bižutériu, retiazky a prstene si uschovajte do šperkovnice, alebo do zásuvky v kúpeľni, ale nikdy ich nenechávajte v kúpeľni. Vlhkosť zo vzduchu ich časom pokazí.

Článok Viete, ktoré veci by ste nemali skladovať v kúpeľni? bol publikovaný 26. září 2021 v 07.30 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...