Zariaďujete kúpeľňu? Čo by v kúpeľni nemalo chýbať?

Sponzorované odkazy:

Zariaďujete kúpeľňu? Čo by v kúpeľni nemalo chýbať?

Urobili ste si radosť v podobe rekonštrukcie kúpeľne a teraz premýšľate, čo by vo vašej kúpeľni nemalo chýbať, aby ste z nej mali dokonalé kúpele? Máme pre vás pár tipov ako na správnu kúpeľňu.

Sprchový kút

Nie všetci majú rozľahlé domy, alebo financie na naozaj kvalitný sprchový kút. Ak nemáte v sprche sklenené dvere, určite si zaobstarajte aspoň sprchový záves. Môže byť originálnou dekoráciou, navyše poskytuje súkromie.

Držiak na uteráky

Jednou z mála vecí, ktoré by ste mali vyberať naozaj s rozvahou, je držiak na uteráky. Umiestnite ho v dosahu umývadla, dbajte na to, nech je nielen praktický, ale aj na to, aby ladil s ostatným vybavením kúpeľne a kúpeľňovým nábytkom. Ak máte malé deti, držiak na uteráky by mal byť masívny a odolný, aby ho deti pri ťahaní za uterák nerozbili.

Zrkadlo

Akokoľvek to môže znieť triviálne, zrkadlo zväčšuje priestor miestnosti a prepožičiava punc elegancie a nadčasovosti. Zrkadlo vyberajte podľa veľkosti priestoru vašej kúpeľne. Už nie sú obľúbené zrkadlové skrinky, ale stále častejšie sa v našich interiéroch objavujú ploché zrkadlá, samozrejme za predpokladu, že máte v kúpeľni dostatok iných úložných priestorov.

Protišmyková predložka

Nie je nič príjemné vojsť ráno do kúpeľne a postaviť sa na studenú dlažbu. Kúpeľňu výrazne oteplí kúpeľňová predložka, ktorá by však mala byť zospodu ošetrená tak, aby bola protišmyková. Predložku nechávajte uschnúť na čerstvom vzduchu, alebo často perte, aby neplesnivela. V kúpeľni predsa len býva vlhko a s malými deťmi občas dokonca aj potopa.

Starší ľudia v kúpeľni ocenia aj pomôcky, ktoré im uľahčia sedenie vo vani, či v sprchovacom kúte, prípadne najrôznejšie madlá, ktorá im pomôžu vstať. Určite nie je za čo sa hanbiť a madlá sa dnes predávajú v lepšom dizajne než klasická biela.

V kúpeľni by sme mali dbať na bezpečnosť, určite si nechajte namontovať prúdový chránič a dbajte na to, aby sa do zásuviek v kúpeľni nemohla dostať voda.

Článok Zariaďujete kúpeľňu? Čo by v kúpeľni nemalo chýbať? bol publikovaný 26. října 2021 v 09.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...