Ako v domácnosti využiť starú posteľnú bielizeň?

Sponzorované odkazy:

Ako v domácnosti využiť starú posteľnú bielizeň?

Nadelil vám Ježiško nové obliečky a vy ste sa rozhodli niektoré zo starších vyradiť? Nemusíte staré obliečky na periny, vankúše a prestieradlá vyhadzovať do kontajnera. V bežnej domácnosti nájdu množstvo spôsobov využitia.

Obliečky a prestieradlá sú obvykle vyrobené z kvalitnej bavlny, a tak sa hodia aj ako núdzové handričky, ktoré budete môcť po vypraní použiť aj niekoľkokrát. Nahradia vám tak papierové kuchynské utierky, ktoré nie sú ani ekologické ani ekonomické.

Alebo môžete staré prestieradlo použiť zábavným spôsobom na stavanie bunkrov so svojimi deťmi. Nemáte deti, ale zato máte veľkú záhradu? Použite staré obliečky na vankúše, periny aj prestieradlá na zakrytie svojich rastlín a ochrániť ich tak pred prízemnými mrazíkmi.

Rovnako tak môžete využiť staré obliečky na zakrytie nábytku, pokiaľ sa chystáte vymaľovať. Jednoduché, lacné a bez igelitu.

Staré prestieradlo využijete aj v kufri vášho auta, dokáže ochrániť jeho podlahu pred znečistením. Handričky zo starých obliečok vám uľahčia jesennú a jarnú údržbu.

Máte domáceho maznáčika? Môžete si zo starých prestieradiel vyrobiť handričky na utieranie labiek, keď príde zvonku, alebo mu dajte prestieradlo do pelechu, nebudete ho musieť tak často prať. Ľahšie vyperiete obliečky, než vypchatý pelech, ktorý schne aj tri dni. Staré obliečky a prestieradlá sa budú tiež hodiť, ak očakávate príchod šteniatok, alebo mačiatok.

Radi niečo doma tvoríte? Staré obliečky vám môžu slúžiť na nácvik šitia na šijacom stroji. Môžete učiť svojich potomkov šiť. Z prestieradiel môžete ušiť vrecúško, ktoré naplníte soľou, zašijete a môžete využívať ako vyhrievací vankúšik, ktorý sa vám teraz v čase prechladnutia bude hodiť. Je skvelý aj na stuhnutú šiju zo stresu a pri bolestiach pohybového aparátu.

Článok Ako v domácnosti využiť starú posteľnú bielizeň? bol publikovaný 22. ledna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...