Čo by ste mali zvážiť pred nákupom pohovky?

Sponzorované odkazy:

Čo by ste mali zvážiť pred nákupom pohovky?

Pohovka či sedacia súprava je dominantným kúskom našich obývacích izieb. Nie je najlacnejším kúskom nábytku a tak by ste mali jej výberu venovať veľkú pozornosť. Bude vám robiť spoločnosť niekoľko rokov, a preto by mala byť nielen z kvalitného materiálu, odolná, ale aj pohodlná a páčiť sa vám. Jej design by mal byť ľahko kombinovateľný s farbami ostatného nábytku, dekoračných vankúšikov a kobercov. Vyvarujte sa tak nákupu strakatých pohoviek, ktoré budete musieť po celý čas prikrývať prikrývkami, aby vyzerali „normálne“.

Ako si vybrať sedaciu súpravu?

Sedaciu súpravu si vyskúšajte

Aj keď je veľmi ľahké si sedaciu súpravu vybrať na e-shope a nechať si ju dopraviť až do obývacej izby, radšej si ju zájdite pred zaplatením vyskúšať do nejakého showroomu. Nezabudnite, že sedacia súprava plní množstvo funkcií – nielenže na nej sedia návštevy, ale často slúžia aj ako lôžko, lihame na ňu pri sledovaní filmu, čítame si apod. Mala by byť dostatočne stabilná a pohodlná. Dostatočná hĺbka sedadla (aspoň šesťdesiat centimetrov) zaručí, že sa na sedačke bude sedieť dobre aj ľuďom, ktorí majú dlhšie nohy.

Sedačka na nožičkách pôsobí vzdušnejšie

Čo sa týka opierky chrbta a jej výšky, neexistuje žiadna dokonalá výška. Väčšina sedačiek má opornú časť vysokú od 45cm do 50cm. Akú výšku vyberiete je úplne na vašich preferenciách. Je dôležité, aby sedačka poskytovala dostatočnú oporu chrbta.

Je pohovka pohodlná aj v ľahu?

Často pozeráte filmy? Overte si, že bude sedacia súprava aj dostatočne dlhá, aby ste si na ňu ľahli bez pokrčených nôh. Ako spoznáte dobrý rám sedačky? Kvalitné výrobky poskytujú aj pätnásťročnú záruku na rám. To je znamenie, že výrobca vie, že použil odolný materiál. Prednosť dajte takým sedačkám, ktoré majú kovovú konštrukciu. Vyvarujte sa lacným drevotrieskovým korpusom.

Bojujete s miestom? Voľte sedacie súpravy s úložným priestorom

Na pohovke nešetrite

Ak kupujete rozkladaciu pohovku s úložným priestorom, nechajte si ukázať, akým spôsobom funguje rozkladací mechanizmus. Je ich veľa druhov, nevyberajte také, ktoré sa dajú rozkladať príliš ťažko, ani príliš ľahko. Nenechajte si nahovoriť, že keď mechanizmus premažete, bude fungovať lepšie, alebo že sa časom vybehá. Zlý mechanizmus rozkladania v spojení s drevotrieskou, v ktorej nedržia poriadne skrutky, vedie maximálne k jednej veci. Proste sa vám časom z lacného materiálu vytrhne a na reklamáciu budete môcť zabudnúť. Predajcovia sa takmer vždy ohradia, že k rozbitiu došlo neodborným zaobchádzaním.

Nebojte sa netradičných farieb – napríklad bielej

Článok Čo by ste mali zvážiť pred nákupom pohovky? bol publikovaný 29. března 2022 v 08.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...