Veľké nápady pre malú obývaciu izbu

Sponzorované odkazy:

Veľké nápady pre malú obývaciu izbu

Obývacia izba je srdcom našej domácnosti. Má veľa funkcií – od vítania návštev, cez domáce kino, po útočisko pre popoludňajší spánok. V obývacej izbe je ideálne mať dostatok priestoru na aktivity všetkých členov rodiny a aj pre prípadné návštevy.

Aj na malom priestore môžete mať príjemnú obývaciu izbu

Nie všetci majú to šťastie, že majú obývaciu izbu naozaj veľkú. Ale aj na malom priestore môžete vytvoriť veľmi funkčnú obývaciu izbu. Stačí mať cit na výber farieb a správneho subtílnejšieho nábytku. Len treba pri zariaďovaní menšej izby byť viac kreatívny a viac premýšľať.

Skrinky nemusíte mať iba na zemi, kde budú zaberať drahocenné miesto, ale môžete zvoliť závesné moduly, do ktorých umiestnite obľúbené knihy a dekorácie. Televízny stolík voľte menší, užší alebo si televízor zaveste aj na stenu.

Nebojte sa stavať nábytok do priestoru

Sedaciu súpravu do U určite neobstarávajte. Radšej zvoľte dve užšie dvoj sedačky, najlepšie také, ktoré vám poskytnú úložný priestor na plédy a vankúše. Opticky vyzerajú vzdušnejšie pohovky na nožičkách.

V obmedzenom priestore sa vyvarujte stavaniu nábytku pozdĺž stien, síce sa to samo ponúka, ale pôsobí to sterilne. Ani v malej izbe sa nemusíte báť zastavať nábytok do priestoru. Pôsobí to plastickejšie a prirodzenejšie.

Nestavajte nábytok k stene

Miesto kresiel pre návštevy si radšej kúpte taburetky, ktoré schováte vedľa sedacej súpravy, alebo ich zasuniete pod konferenčný stolík, keď budete doma sami. Aj konferenčný stolík môžete mať stohovateľný. Predávajú sa najrôznejšie zostavy dvoch, troch stolíkov, ktoré sú vhodné pre prípad nečakanej návštevy.

Pri nákupe nábytku do malej obývacej izby šetrite na veľkosti, ale nie na detailoch. Vyberajte svetlé a vzdušné tóny, zaujímavo dekorované kúsky s originálnym dizajnom, ktoré vám pomôžu aj na malom priestore vytvoriť atmosféru.

Voľte originálne kúsky nábytku

Nezabúdajte ani na dostatočné osvetlenie, to dokáže jasne definovať priestor. Okrem centrálneho osvetlenia, ktoré by nemalo byť príliš oslňujúce, si kúpte stojaciu lampu a bodové lampičky.

Na malom priestore sa vyvarujte príliš veľkého množstva dekorácií. Pôsobí to v menšej miestnosti skôr ako neporiadok.

Vyhrať sa môžete aj so štruktúrou – chlpaté a zamatové vankúšiky, pletené plédy, krásny plyšový kusový koberec dokážu vašej maličkej obývačke dodať ďalší rozmer.

Článok Veľké nápady pre malú obývaciu izbu bol publikovaný 2. dubna 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...