Ako do svojho života zaviesť minimalizmus

Sponzorované odkazy:

Ako do svojho života zaviesť minimalizmus

Minimalizmus sa týka nielen vášho šatníka, ale aj zariadenia vášho bytu, či domu. Je veľmi obľúbený, možno je to aj tým, že zdražujúce sa bývanie núti rodiny žiť na menšom priestore. Vlastniť menej vecí, neznamená, že by ste boli chudobní, ľahšie sa vyznáte v upratanom byte, ktorý nie je preplnený zbytočnosťami a tiež sa vám bude voľnejšie dýchať.

Vďaka minimalizmu bude upratovanie ľahšie Naša generácia je zvyknutá na obývacie steny od steny k stene, ktoré boli preplnené knihami, na poličkách a regáloch sa prášilo na najrôznejšie dekorácie a miestnosti boli všeobecne veľmi preplnené nábytkom. Niekedy je ťažké sa vecí a nábytku zbaviť, niektoré majú emocionálnu hodnotu. Konferenčný stolík z prvej garsónky vám pripomína časy, kedy ste si zariaďovali svoje prvé bývanie, spali ste na matraci na zemi a nemohli si dovoliť ani mikrovlnku. Lipnutie na veciach, ktoré pre vás majú hodnotu, je celkom normálne. Minimalizmus môžete do vášho príbytku zaviesť pomocou radikálnej premeny, alebo veľmi postupne. Začať môžete pri upratovaní šatníkovej skrine a vytriedení hračiek, s ktorými sa vaše deti už nehrajú.

Vyhoďte nepotrebné oblečenie Váš domov – vaše pravidlá, ak máte obavy, že pred návštevami budete vyzerať divne, že „máte málo vecí“, je to úplne vaša vec. Všetci tvrdo pracujeme, aby sme mali pekný život, pekné oblečenie a vkusne zariadený domov. Minimalizmus je skvelý v tom, že máte doma iba to, čo potrebujete a používate. Vďaka minimalizmu sa vyhnete duplicitnému kupovaniu vecí, keď nemôžete niečo v neporiadku nájsť a domnievate sa, že ste to už vyhodili, ale po obstaraní novej veci často nájdete tú pôvodnú.

Rovnako tak nepotrebujete mať dvadsať súprav posteľnej bielizne, keď máte iba spálňu a detskú izbu, nenahovárajte si, že staré obliečky raz použijete pre návštevu a podobne. Hromadenie vecí môže prerásť aj v psychickú chorobu, pri ktorej ľudia zažívajú potešenie, vďaka neustálym nákupom nepotrebného oblečenia, vybavenia do domácnosti a pod.

Zbavte sa nepotrebného vybavenia Minimalizmus znamená aj mať uprataný domov. V neporiadku sa nikto nemôže cítiť dobre, neporiadok zhoršuje depresie, panické ataky a úzkosti. Vďaka minimalizmu sa naučíte tešiť z maličkostí. Vo všetkých smeroch je minimalizmus krok správnym smerom, aj s ohľadom na prírodu a obnoviteľné zdroje.

Článok Ako do svojho života zaviesť minimalizmus bol publikovaný 24. května 2022 v 08.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...