Ani v lete sa práci na záhrade nevyhnete

Sponzorované odkazy:

Ani v lete sa práci na záhrade nevyhnete

V lete všetci radšej využívajú záhradu na kúpanie v bazéne, alebo záhradnej párty. Ale bohužiaľ, pokiaľ nemáte bez údržbovú záhradu a robotickú kosačku, budete si z času na čas musieť vyhrnúť rukávy a trošku pracovať, aby záhrada zostala pekná a rastliny prospievali.

Občas sa prejdite po záhradke a odstráňte odkvitnuté kvety z vašich kvetov, ako sú pivonky, kosatec či ľalia. Keď odstránite odkvitnuté kvety, rastliny vyzerajú celkovo lepšie a zabránite im v snahe vytvoriť semená, tento proces kvety vysiľuje.

U rastlín, kde sú semienka na budúcu sezónu naopak žiaduce, tieto zozbierajte a nechajte preschnúť a starostlivo uschovajte, aby ste mohli na jar semienka zasadiť.

Pokiaľ máte na záhrade okrem okrasných kvetov aj ovocie a zeleninu, snažte sa úrodu zbierať priebežne. Najmä jahodám, malinám a čučoriedkam tiež prospieva každodenný zber.

Postarajte sa aj o obyvateľov záhrady, vytvorte miestečka pre hmyz, napájadlá pre vtáčiky, čistite záhradné jazierko. Ako sme uviedli v úvode, pokiaľ nemáte robotickú kosačku aj v lete sa budete musieť venovať údržbe trávnika. Nekoste trávnik však príliš často a radšej ho nechajte trošku vyšší, aby sa nespálil a vy nemuseli na jeseň zasievať nový.

Rovnako vás neminie poctivé zalievanie kvetov a plodín. Berte ohľady na prírodu a rozmiestnite si po záhrade nádoby a nádrže na vodu a na zalievanie sa snažte čo najviac využívať dažďovú vodu. Najmä v lete je všade nedostatok vody, týmto spôsobom myslíte nielen na prírodu, ale aj na vašu peňaženku.

Leto je tiež vhodný čas na údržbu záhradného nábytku, plotov, alebo pergoly. Pokiaľ potrebujete niečo na záhrade natrieť, budete mať istotu, že náter rýchlo uschne. Len si na natieranie vyberte deň, kedy nebude príliš horúco, kombinácia horúčavy a výparov z farieb nejde veľmi dohromady a mohli by ste to odniesť bolesťou hlavy.

Článok Ani v lete sa práci na záhrade nevyhnete bol publikovaný 16. července 2022 v 08.00 v rubrike Záhrada. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...