Čas na prerobenie kuchyne?

Sponzorované odkazy:

Čas na prerobenie kuchyne?

Kuchyňa je hrejivým teplom nášho domova. Trávime v nej veľa času prípravou pokrmov, mnohokrát aj ich konzumovaním. Kuchyňa by mala vždy byť prakticky zariadená – s dôrazom na ergonómiu, prehľadná, a tiež ľahko udržiavateľná.

Tiež by sa nám v kuchyni malo páčiť, mala by podnecovať chuť do jedla, dodávať energiu a snažte sa v nej mať vždy upratané. Pokiaľ nemáte dostatok financií na nákup novej kuchynskej linky, môžete v kuchyni zmeniť pár drobností, uvidíte, že aj to zmení váš pocit z celej miestnosti.

Kuchynské okno si napríklad zaslúži novú záclonku a závesy, zmení to vzhľad nielen kuchynského okna, ale dodá to punc neopozeranosti celej kuchyni. Výrobcovia sa predháňajú v dizajnoch, takže si ľahko vyberiete vzorku závesu, ktorá bude vhodná práve do tej vašej kuchyne.

Vzhľad kuchynského okna môžete zmeniť aj výmenou klasickej garniže za peknú ozdobnú tyč na záclony, či za koľajničky.

Na chaty a chalupy sa predávajú celé sety, ktoré dotvoria vidiecku atmosféru. Alebo si môžete nechať ušiť od šikovnej krajčírky záclony a závesy na mieru vašim atypickým oknám.

Pridať môžete aj zaujímavé obrazy, či poličku na kuchárske knihy, ak rady varíte.

Zvážte zmenu aj pri odpadkovom koši, ten by mal byť vždy čistý, dostatočne veľký, aby ste nemuseli vynášať smeti a odpadky niekoľkokrát denne. Ak triedite odpad, investujte do väčšieho koša, tzv. sortéra, v ktorom odpadky priamo triedite.

Veľmi efektívne vyzerá aj zavesená zástera pre domáceho majstra kuchára, najlepšie taká, ktorá podčiarkne a dotvorí dojem z vašej kuchyne.

Nezabúdajte ani na také drobnosti, ako je stojan na kuchynské utierky, na potravinársku fóliu, či na alobal. Aj taká drobnosť by mala s ostatným zariadením kuchyne ladiť.

Nevešajte na chladničku spomienkové predmety, ani magnetky z ciest. To je častý nešvár vo väčšine slovenských domácností, avšak vďaka pripnutým obrázkom a magnetkám na chladničku, pôsobí celá kuchyňa neprehľadne a neorganizovane.

Článok Čas na prerobenie kuchyne? bol publikovaný 27. září 2022 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...