Ako vybrať ten pravý pelech pre vášho štvornohého kamaráta?

Sponzorované odkazy:

Ako vybrať ten pravý pelech pre vášho štvornohého kamaráta?

Máte doma psíka, či úplne malé šteniatko? Potom sa určite snažíte, aby sa mu u vás doma páčilo. Bez správneho mäkučkého pelechu sa určite váš maznáčik nezaobíde, ale ako si v širokej ponuke pelechov na trhu vybrať, keď každý predajca tvrdí, že práve ich pelechy sú tie najdokonalejšie?

Mohlo by sa zdať, že nad výberom pelechu nemusíte príliš premýšľať. Ale pozor, pelech pre psíka nie je iba miesto na spanie a odpočinok, ale poskytuje mu útočisko, ak je psík v strese – napríklad keď je vonku búrka.

Pri nákupe pelechu pre vášho psíka je potrebné zvážiť niekoľko faktorov – veľkosť vášho psa, či ešte porastie, alebo sa jedná už o dospelého jedinca. Veľmi dôležité bude, či sa pelech ľahko udržuje, či sa zmestí pelech, či jeho vankúše do práčky, alebo ho budete musieť prať ručne. U vyvýšených pelechov tiež zvážte, či budú pre vášho psíka dostatočne bezpečné, aj keď nebudete doma, či mu sa niekde nemôže zaseknúť labka alebo nemá pelech nejaké vyčnievajúce časti, za ktoré by sa mohol zachytiť obojok.

Výber tvaru asi zostane úplne na vás – vyberať môžete z oválnych, okrúhlych, štvorcových aj obdĺžnikových pelechov. Premyslite, na aké miesto budete psíkovi pelech dávať a podľa toho pelech vyberte. Pes by sa mal byť schopný v pelechu ľahko otočiť, nemal by ho nikde tlačiť, starší psi, ktorí trpia na bolesťami kĺbov, či chrbtice, ocenia, pokiaľ bude mať pelech dno z pamäťovej peny, pretože v príliš tvrdom, alebo naopak mäkkom pelechu, by sa mu bolesti ešte viac zhoršovali.

Maličké stany a chlpaté kukane sú vhodné skôr pre menšie rasy, ktoré sú obvykle viac bojazlivejšie a ocenia pocit, že sú v spánku v bezpečí.

Pelech by mal vyhovovať nielen psíkovi, ale určite by mal dizajnom zapadať do miestnosti, v ktorej bude umiestnený, inak bude v interiéri pôsobiť ako rušivý element.

Článok Ako vybrať ten pravý pelech pre vášho štvornohého kamaráta? bol publikovaný 9. září 2023 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...