Podľa čoho vybrať tie najlepšie obliečky do vašej spálne? II. diel

Sponzorované odkazy:

Podľa čoho vybrať tie najlepšie obliečky do vašej spálne? II. diel

predchádzajúcom článku sme sa venovali tomu, aké je dôležité si pre kvalitný spánok vybrať naozaj dobré a mäkučké obliečky. V dnešnom článku vám prinášame voľné pokračovanie.

Ďalšie tipy látok, z ktorých sa obliečky vyrábajú:

FLANEL – Kefovaná bavlna je vyrobená z voľne pradenej bavlny. Flanel je starostlivo kefovaný, aby vytvoril mäkkú a rozčesanú vyvýšenú textúru, ktorá zadržuje vaše telesné teplo, čo vedie k látke, ktorá je teplá a príjemná, ale stále priedušná. Flanelové obliečky sú vhodné na chladnejšie jesenné a zimné mesiace.

POLYCOTTON – Prestieradlá z polybavlny alebo prestieradlá s jednoduchou údržbou sa vyrábajú zo zmesi umelého polyesteru (druh plastu) a bavlny. Polybavlnená posteľná bielizeň je všeobecne lacná a ľahko sa o ňu stará. Rýchlo schne a nevyžaduje príliš veľa žehlenia. Mínusom je, že nepôsobí luxusným dojmom najvyššej kvality ako iné látky. Tiež nie je tak priedušná ako prírodné vlákna, takže nie je skvelou voľbou, ak trpíte nočným potením alebo ak ste v prechode.

ĽAN – ako iste poznáte z rozprávky o Krtkovi, ľan sa vyrába z prírodných dlhých, dutých vlákien rastliny ľanu, ktoré sa spriadajú do priadze. Ľan sa pestuje predovšetkým v Európe. Francúzsky a belgický ľan je všeobecne považovaný za najkvalitnejší. Náš sortiment ľanových obliečok je vyrobený z francúzskeho ľanu. Ľan má prirodzenú priedušnosť a izolačné vlastnosti, a preto ponúka vynikajúcu reguláciu teploty po celý rok. Látka je veľmi pevná a odolná, čo znamená, že ľanové obliečky majú naozaj dlhú životnosť. Ako bonus ľanové vlákna sú prirodzene ekologické, obnoviteľné a biologicky odbúrateľné, navyše je ľan anti mikrobiálny, čo môže pomôcť, ak máte alergiu alebo kožné ochorenie.

HODVÁB – ak si chcete dopriať luxus, zvoľte hodváb. Hodvábne obliečky sú hladké a na dotyk veľmi príjemné. Hodvábne obliečky sa vyrábajú z kokonov hodvábnych spriadaných priadkami. Rovnako ako u iných prírodných vlákien je hodváb priedušný a odvádza vlhkosť od pokožky, aby vás počas spánku udržal v pohode. Rovnako ako ľan má hodváb antibakteriálne vlastnosti. Tiež sa hovorí, že hodváb má blahodarné účinky na krásu. Prirodzene sa vyskytujúce proteíny a oleje v hodvábe pomáhajú starať sa o vašu pokožku. Hodváb má tendenciu odvádzať z pokožky menej vlhkosti, zatiaľ čo hladkosť látky znamená, že počas spánku dochádza k veľmi malému treniu, ktoré by mohlo priťahovať pokožku a vlasy. Čo by malo viesť k hladšej pleti a menej strapatých vlasov! Nevýhodou je, že starostlivosť o hodvábnu posteľnú bielizeň môže byť náročnejšia, pretože môže byť nutné ju prať ručne a sušiť na vzduchu. Ľahko sa stláča a môže byť tiež veľmi náročná na žehlenie.

SATÉN – Obliečky so saténovou väzbou pôsobia mäkko, ľahko hodvábne a luxusne hladko, preto sa táto väzba často používa v luxusnej posteľnej bielizni. Saténové obliečky sú o niečo teplejšie na pocit ako perkál. Satén má podobné vlastnosti ako hodváb, je trošku menej náročnejší na údržbu, ale ľahko sa pokrčí a jeho žehlenie vám tiež zaberie veľa času.

MIKROVLÁKNO – Toto syntetické vlákno vytvára mäkkú, trvanlivú a nekrčivú tkaninu. Aj keď, pretože je to celkom hustá tkanina, vám bude v ňom v lete príliš horúco. Niekto nemá tento materiál rád, to už necháme na vašich preferenciách, ale na údržbu je mikro vlákno celkom nenáročné.

Samozrejme budú dôležité vaše preferencie a vášho partnera. Ďalším hľadiskom, okrem pocitu a hrejivosti obliečok je samozrejme aj farba a vzory obliečok. Nezabudnite ich vyberať tak, aby dopĺňali svojim vzhľadom interiér vašej spálne.

Článok Podľa čoho vybrať tie najlepšie obliečky do vašej spálne? II. diel bol publikovaný 30. ledna 2024 v 07.00 v rubrike Doplnky. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...