Krehký trend, alebo must-have? Sklenený nábytok!

Sponzorované odkazy:

Krehký trend, alebo must-have? Sklenený nábytok!

Sklenený nábytok do obývačky je obľúbenou voľbou mnohých majiteľov domov. Sklo je možné použiť v akejkoľvek miestnosti v dome, vrátane jedálenského kúta. Sklo poskytuje možnosť pohrať sa so svetlom a farbami, čo vám iné typy nábytku nedovolia. Sklenený nábytok do obývačky má však aj svoje nevýhody.

V našich končinách majú sklenené konferenčné stolíky stále pachuť niečoho, čo patrí dávnemu „komunistickému“ štýlu bývania, keď všetky obývacie izby boli podobné ako vajce vajcu. Poďme sa spolu pozrieť na výhody a nevýhody skleneného nábytku, aby ste vedeli, či je sklenený nábytok niečo, do čoho budete investovať, alebo ho pokojne necháte vystavený v obchode.

Výhody skleneného nábytku

Sklenený nábytok má mnoho vizuálnych výhod. Sklenený nábytok často vyžaruje vysokú úroveň elegancie, luxusu a sofistikovanosti, naviac vyzerá skvele v moderných a súčasných domácnostiach, ale aj v konferenčných miestnostiach veľkých nadnárodných spoločností. Sklo má taktiež jedinečnú schopnosť vylepšiť vzhľad iných materiálov, ktoré sklenený nábytok dopĺňajú, ako je drevo, kov alebo mramor. Sklo taktiež vytvára ilúziu priestorností, vďaka svojej priehľadnosti a distribúcii svetla. Ak chcete vzdušný priestor, zvoľte sklenený nábytok a zrkadlá.

Nevýhody nábytku zo skla

Najväčšou nevýhodou skleneného nábytku je, že môže byť náročné udržiavať ho v čistote. Odtlačky prstov a šmuhy sú jednoducho všade, ak máte malé deti, domácich miláčikov a časté návštevy, sklenenému konferenčnému, či jedálenskému stolu sa vyhnite oblúkom, inak sa stanete otrokom jeho čistenia. Sklenený nábytok je náchylný na poškriabanie. Aj keď sa sklenené stoly vyrábajú z tvrdeného materiálu, je tu celkom veľká pravdepodobnosť, že sa sklenený nábytok rozbije a spôsobí úraz. Stačí na to naozaj málo – deti, ktoré sa budú strkať na pohovke, jedno strčí do druhého a nešťastie je na svete.

Sklenené stoly do obývačky

Sklenené stoly do obývacej izby sú skvelé pre elegantný vzhľad, vďaka materiálu pod skleneným stolíkom neskladujte neprečítané časopisy a použité hrnčeky. Naopak veľmi pôsobivo vyzerajú zaujímavé dekorácie, ktoré vďaka sklu lepšie vyniknú.

Veľmi často teraz vidieť sklenené stolíky z tmavého skla, ktoré však strácajú výhodu priehľadnosti, ligot a žiaru im môžete dodať pomocou vtipne vymysleného osvetlenia. Za mňa osobne sú tmavé sklá príliš mdlé a smutné a do interiéru neprinášajú žiadnu pridanú hodnotu.

Sklenený nábytok do jedálne

Obľúbené sú aj sklenené jedálenské stoly, z ktorých ľahko utriete malé nehody, nebudete potrebovať obrus, vďaka ktorému by krása skleneného stola zanikla. Problémom však pre niekoho môžu byť odtlačky prstov, mastné fľaky a šmuhy. Je len na vás, či nutnosť každodenného čistenia vyváži jedinečnú krásu a eleganciu skleneného stola, na ktorom každý servis vyzerá tak nejako sviatočnejšie.

Sklenené vitríny a knižnice

Ďalším typom nábytku, ktorý by bez skla nevynikol, sú nepochybne najrôznejšie knižnice, skrinky a vitríny. Ich výhodou je, že umožňujú vystavenie dekorácií a kníh, ale bránia prachu a nečistotám, aby sa usadzovali na vašich obľúbených zberateľských predmetoch.

Článok Krehký trend, alebo must-have? Sklenený nábytok! bol publikovaný 13. února 2024 v 07.00 v rubrike Nábytok. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...