Patria do interiéru pruhy, prúžky?

Sponzorované odkazy:

Patria do interiéru pruhy, prúžky?

Čo sa týka trendov v interiérovom dizajne, je to s nimi ako na hojdačke – raz sú in, druhýkrát out. Záleží tiež na tom, ako ich do svojho príbytku naimplementujete. Ak váš dom bude vyzerať vo vnútri vo všetkých miestnostiach ako zebra, vedzte, že sa to nebude páčiť nikomu. Ale pár prúžkov, takticky zvolených tak, že pridajú miestnosti na veľkosti, pomôže k tomu, aby ste mali interiér, ako z časopisu o bývaní.

Aj v interiéri platí, že vertikálne pruhy opticky predlžujú a horizontálne rozširujú. Tak na to pred maľovaním, či umiestnením obkladov, myslite. Prúžky sú napokon najobľúbenejšie práve v kúpeľniach. Len si dobre rozmyslite, či sa vám budú páčiť aj za desať rokov, pokiaľ nechcete neustále prerábať vzhľad vašej kúpeľne a utrácať tak nezmyselné sumy.

Klasická čiernobiela kombinácia obkladov a dlažieb – v šachovnicovom štýle, je už dávno out. Skúste tieto dve kontrastné farby spolu naukladať tak, že vytvoria zaujímavý a neopozeraný celok. Pomôžu vám napríklad oddeliť sprchu, od ostatného úžitkového priestoru vašej kúpeľne. Veľmi pekne vyzerajú horizontálne pruhy, napríklad okolo umývadla a zrkadla. Pre optické oddelenie praktickej časti, ak máte práčku a sušičku v kúpeľni atď.

Ak nemáte radi kvetový design do kúpeľní, prúžky môžu byť zaujímavou alternatívou pre jej oživenie. Na horizontálne rozdelenie sa stále používajú listely a bordúry, prečo na to nejsť inak a nevytvoriť si pomocou iného odtieňa obkladov jeden veľký horizontálny pruh? Môžete zvoliť aj inú veľkosť obkladu – napríklad urobiť prúžok pomocou kontrastnej mozaiky.

Ak nemáte dostatok financií na nové obklady, dlažbu a remeselníkov, nezúfajte. Prúžky môžete do svojej kúpeľne zakomponovať aj inak – čo tak pruhovaný behúň, decentné prúžky na uterákoch, či osuškách? Aj pohárik na kefky a pasty v prúžkovanom dizajne urobí veľa dizajnérskej práce za vás!

A čo vy a prúžky? Milujete? Nenávidíte? Ako dlho si myslíte, že sa prúžkovaný trend udrží? Podeľte sa s nami o vaše názory do komentárov!

FOTO:

cz.pinterest.com/pin/110­47961578205533/ cz.pinterest.com/pin/246­2974788126627/ cz.pinterest.com/pin/433­682639124579027/ cz.pinterest.com4pin/4/5 com/pin/42186­0690110942327/

Článok Patria do interiéru pruhy, prúžky? bol publikovaný 6. dubna 2024 v 07.00 v rubrike Dom. Autorom článku je Petra Havlíková. Pre diskusiu slúži komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...